Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. We maken tentoonstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en ontwikkelen daarbij, op basis van onze 'villasofie', workshops, educatief materiaal en projecten op scholen en in de wijk. In onze tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een gratis workshop. Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. Lees meer...

Social media

Wist je dat Villa Zebra ook actief is op FacebookTwitter en Instagram? Volg ons voor de laatste nieuwtjes en deel je foto’s met @villazebra en #villazebra. Of deel je ervaringen via dit online formulier.

Activiteitenkalender

Ontdek ZELF! (3-6) en Welkom Thuis (7+) en volg de workshops Herfst Hoppers (3-6) en Boom Sweet Home (7+). Regelmatig zijn er extra activiteiten of is er een kunstenaar in huis.

tot en met 23 oktober
Herfstvakantie! We zijn open van dinsdag t/m zondag van 12:00 - 17:00 uur.


26 oktober
Klooimiddag! Vrij aan de slag met bijzondere materialen. Experimenteren en ontdekken staat voorop.

1 november
Kennismakingsmiddag voor nieuwe vrijwilligers vanaf 15:30 uur.

9 november
Voorleesmiddag met het gloednieuwe prentenboek 'Een doodgewone dag' van Grootzus.

9 november
Katrijn werkt in het kunstenaarsatelier aan nieuwe installatie voor de tentoonstelling Diep in het Bos. Knip en schilder je mee?

18 november
Een extra voorleesmiddag met het gloednieuwe prentenboek 'Een Ridder Roel' van Aron Dijkstra.

20 november
Ontdek en ervaar vandaag voor het laatst waarom je je ergens thuis voelt in Welkom Thuis. Met rondleidingen en een workshop.

21 november t/m 9 december
In verband met de ombouw van onze tentoonstellingen zijn we gesloten vanaf 21 november. Op vrijdag 9 december om 17:00 uur opent de nieuwe tentoonstelling Diep in het bos (7+). Vanaf 10 december ben je weer van harte welkom!

10 december
Ga vanaf vandaag op ontdekking in de tentoonstelling Diep in het bos (7+) en volg de workshop Magisch licht (7+). Peuters en kleuters verkennen ZELF! en doen mee met de workshop Circusfiguren (3+).

10 december
Ontmoet vanaf vandaag Toine Klaassen in ons kunstenaarsatelier! Ontdek met hem het diepste punt van het bos en onderzoek de geuren die je tegenkomt. Een onvergetelijke ervaring!

14 december
Voorleesmiddag! We lezen voor uit het prentenboek Mannetje Tak van Julia Donaldson. In de workshop maken we een grote takkenfamilie.

vanaf 23 december
Ontdek de Vakantie Photobooth! Ga op de foto in je favoriete pak van Studio MAKY. Alle pakken zijn het afgelopen jaar in Villa Zebra bedacht door kinderen en gemaakt door kunstenaars Kwannie en Man-Yee van Studio MAKY. Tot en met zondag 8 januari.