Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. We maken tentoonstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en ontwikkelen daarbij, op basis van onze 'villasofie', workshops, educatief materiaal en projecten op scholen en in de wijk met Villa Zebra Pop-up. In onze tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een gratis workshop. Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Lees meer...

Social media

Wist je dat Villa Zebra ook actief is op FacebookTwitter en Instagram? Volg ons voor de laatste nieuwtjes en deel je foto’s met @villazebra en #villazebra. Of deel je ervaringen via dit online formulier.

Openingstijden en prijzen

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de kerstvakantie is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Villa Zebra is gesloten op maandagen, 1 januari, 27 april, 25 en 26 december en 31 december. Op 24 december sluiten we om 16:00 uur.

De standaard toegangsprijs voor Villa Zebra is €8,-. Kijk hier voor overige prijzen en tickets.

Door werkzaamheden is ZELF iets minder toegankelijk t/m vrijdag 15 juni.

Activiteitenkalender

Ontdek ZELF! (3-6) Vanaf nu is de nieuwe tentoonstelling voor kinderen vanaf 7 jaar te bezoeken: Ticket to de Toekomst. Regelmatig zijn er extra activiteiten of is er een kunstenaar in huis.

16 juni - Sprookjes Pop Up (3 t/m 6 jaar) De nieuwe sprookjesinstallatie van Caroline Ellerbeck opent in ZELF! De bijbehorende workshop 'Toen oma een prinses werd...' is te bezoeken.

27 juni - Voorleesmiddag: De Leeuw in de muis (3 t/m 6 jaar) Iedereen hoort het luide gebrul van de grote leeuw. Het kleine muisje kijkt erg tegen hem op. Lees meer.

Za 30 juni, Wo 4 & Za 7 juli - North Sea Round Town: Gehorige Geluiden Jam (3 t/m 12 jaar) Maak je eigen hooiwaaier, roerijzer of ritseldoos en vier de muziek met performancekunstenaar Toine Klaassen.

Wo 11 juli - Klooimiddag (3 t/m 12 jaar) Kinderen laten zich inspireren door kunstwerken en experimenteren met bijzondere materialen. Lees meer.