Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. We maken tentoonstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en ontwikkelen daarbij, op basis van onze 'villasofie', workshops, educatief materiaal en projecten op scholen en in de wijk met Villa Zebra Pop-up. In onze tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een gratis workshop. Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Lees meer...

OPROEP! Kinderen gezocht voor het kinderpanel!

In het Villa Zebra kinderpanel (7 t/m 11 jaar) denk je mee over nieuwe plannen van Villa Zebra! Je bent de eerste die een nieuwe workshop uitprobeert en helpt om deze beter en spannender te maken. En hoe reageer jij op kunstwerken die we voor een nieuwe tentoonstelling op het oog hebben? Meedoen met het kinderpanel is niet alleen leuk maar het is ook een serieuze taak. Villa Zebra vindt jouw mening heel belangrijk!

Als je lid bent van het kinderpanel heb je een streepje voor. Daarom krijg je een eigen naamkaartje en word je uitgenodigd voor openingsfeestjes en andere bijzondere gebeurtenissen in Villa Zebra. We verwachten natuurlijk wel dat je op alle kinderpanel-dagen* aanwezig bent.

Iets voor jou? Vul dan hier de vragenlijst in en met een beetje geluk wordt je gevraagd voor het kinderpanel van Villa Zebra!

*Kinderpanel-dagen zijn woensdagen van 14:00 tot 17:00 uur op 12 april, 3 mei, 14 juni, 5 juli, 6 september, 4 oktober en 1 november 2017.

Social media

Activiteitenkalender

Ontdek ZELF! (3-6) en Diep in het bos (7+) en volg de workshops Applaus! (3-6) en Magisch Licht (7+). Regelmatig zijn er extra activiteiten of is er een kunstenaar in huis.10 mei
Sluit je gezellig aan bij onze maandelijkse Klooimiddag? Tussen 13:00 en 17:00 uur kun je lekker vrij aan de slag met bijzondere materialen.

17 mei
Bezoek je de tentoonstelling Diep in het bos? Vanaf vandaag is er aansluitend de nieuwe workshop Ondergronds!

24 mei
Tijdens de voorleesmiddag staat altijd een bijzonder prentenboek centraal. Aansluitend is er een creatieve workshop Reserveren...

4 juni
Laatste dag Anouk Griffioen als kunstenaar in huis.

7 juni
Sluit je gezellig aan bij onze maandelijkse Klooimiddag? Tussen 13:00 en 17:00 uur kun je lekker vrij aan de slag met bijzondere materialen.