Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. We maken tentoonstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en ontwikkelen daarbij, op basis van onze 'villasofie', workshops, educatief materiaal en projecten op scholen en in de wijk. In onze tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een gratis workshop. Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. Let op: tot en met 9 december bouwen we aan de nieuwe tentoonstelling Diep in het bos. Vanaf 10 december ben je weer welkom! Lees meer...

Ombouw tentoonstelling

In verband met de ombouw van onze tentoonstelling zijn we gesloten vanaf 21 november. Op vrijdag 9 december om 17:00 uur opent de nieuwe tentoonstelling Diep in het bos (7+). Vanaf 10 december ben je weer van harte welkom!

Social media

Activiteitenkalender

Ontdek ZELF! (3-6) en Welkom Thuis (7+) en volg de workshops Herfst Hoppers (3-6) en Boom Sweet Home (7+). Regelmatig zijn er extra activiteiten of is er een kunstenaar in huis.

21 november t/m 9 december
In verband met de ombouw van onze tentoonstellingen zijn we gesloten vanaf 21 november. Op vrijdag 9 december om 17:00 uur opent de nieuwe tentoonstelling Diep in het bos (7+). Vanaf zaterdag 10 december ben je weer van harte welkom!


10 december
Ga vanaf vandaag op ontdekking in de tentoonstelling Diep in het bos (7+) en volg de workshop Magisch licht (7+). Peuters en kleuters verkennen ZELF! en doen mee met de workshop Circusfiguren (3+).

10 december
Ontmoet vanaf vandaag Toine Klaassen in ons kunstenaarsatelier! Ontdek met hem het diepste punt van het bos en onderzoek de geuren die je tegenkomt. Een onvergetelijke ervaring!

14 december
Voorleesmiddag! We lezen voor uit het prentenboek Mannetje Tak van Julia Donaldson. In de workshop maken we een grote takkenfamilie.

vanaf 24 december
Ga jij tijdens de feestdagen ook altijd op de foto met de hele familie of met je beste vrienden? Maak dit jaar een foto met een van de bijzondere pakken van Studio MAKY in de Vakantie Photobooth. Tot en met zondag 8 januari.

vanaf 27 december
Villa Zebra is door Stichting Cultuurrijk Overschie en de Cultuurscouts uitgenodigd om in de kerstvakantie naar Overschie te komen. Help mee om samen met kunstenaars het leegstaande pand aan de Adriaen Brouwerstraat 1 te overmeesteren! Maar liefst negen dagen lang kun je deelnemen aan workshops, samen met je ouders spelen, kunst kijken, boeken lezen en natuurlijk koffiedrinken. Iedere dag zijn er activiteiten voor kinderen van 3 tot 6 jaar en van 7 tot 12 jaar. Tot en met 7 januari 2017.

11 januari
Tijdens de Klooimiddag kun je lekker vrij aan de slag met bijzondere materialen.

25 januari
Vandaag lezen we voor uit ‘De Kleine Walvis’ van Benji Davies, het Prentenboek van het Jaar 2017.

31 januari
We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die tentoonstellingsbezoek en workshops kunnen begeleiden van individuele bezoekers en schoolgroepen. Stuur je motivatie met CV naar vrijwilliger@villazebra.nl en sluit aan bij onze kennismakingsmiddag om 15:30 uur.

8 februari
Sluit je gezellig aan bij onze maandelijkse Klooimiddag? Tussen 13:00 en 17:00 uur kun je lekker vrij aan de slag met bijzondere materialen.