Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. We maken tentoonstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en ontwikkelen daarbij, op basis van onze 'villasofie', workshops, educatief materiaal en projecten op scholen en in de wijk met Villa Zebra Pop-up. In onze tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een gratis workshop. Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Lees meer...

Social media

Wist je dat Villa Zebra ook actief is op FacebookTwitter en Instagram? Volg ons voor de laatste nieuwtjes en deel je foto’s met @villazebra en #villazebra. Of deel je ervaringen via dit online formulier.

Openingstijden en prijzen

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de kerstvakantie is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Villa Zebra is gesloten op maandagen, 1 januari, 27 april, 25 en 26 december en 31 december. LET OP: Op 24 december sluiten we om 16:00 uur.

De standaard toegangsprijs voor Villa Zebra is €7,-. Kijk hier voor overige prijzen en tickets.

LET OP: Vanaf 24 maart 2018 wordt de toegangsprijs van Villa Zebra verhoogt naar €8,- voor kinderen v.a. 3 jaar en volwassenen. 

Activiteitenkalender

Ontdek ZELF! (3-6) en Diep in het bos (7+) en volg de workshops De boom in! (3-6) en Container in het bos (7+). Diep in het bos loopt t/m 4 maart. Vanaf 24 maart is de nieuwe tentoonstelling voor kinderen vanaf 7 jaar te bezoeken: Ticket to de Toekomst. Regelmatig zijn er extra activiteiten of is er een kunstenaar in huis.

diep-in-het-bos.jpg

7 feb, 7 mrt  - Klooimiddag (3 t/m 12 jaar)
Kinderen laten zich inspireren door kunstwerken, experimenteren en ontdekken bijzondere materialen. Lees meer.

8 t/m 11 februari - ART Rotterdam

21 februari - Voorleesmiddag: Dino's bestaan niet (3 t/m 6 jaar)
Ga mee op dinosaurusjacht en maak een Whoehaaa Dino kunstwerk! 
Lees meer.

24 feb t/m 4 maart - Voorjaarsvakantie
Tijdens de voorjaarsvakantie bezoeken de allerjongsten ZELF! (3 t/m 6 jaar) en kun je voor de allerlaatste keer op avontuur in Diep in het bos (7 t/m 12 jaar).

4 maart - Museumnacht 010: Camping in het bos
Vier de laatste nacht van Diep in het bos tijdens de Museumnacht en blijf kamperen in het bos! Lees meer.

1 maart - Voorleesmiddag: Bang mannetje (3 t/m 6 jaar)
Ben jij soms een beetje bang, maar vaak ook heel dapper? Ga mee op avontuur! Lees meer.

24 maart - Ticket to de Toekomst (7+)
Bezoek de nieuwe tentoonstelling van Villa Zebra en ontdek een wereld waarin alles mogelijk is: de toekomst. Lees meer.