Organisatie


Villa Zebra, tot 2004 ook wel Stichting Kinderkunsthal Villa Zebra genoemd, is een uniek museum voor hedendaagse kunst speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar.

In 1996 begint Jet Manhro met haar rondreizende BoekieBoekie-museum te dromen van een eigen gebouw. Om deze plannen te kunnen realiseren richt Jet samen met Wim van Krimpen de stichting Kinderkunsthal op. Een half decennium later, 4 april 2001 – het jaar van Rotterdam culturele Hoofdstad van Europa – is het zover. In het Museumpark in Rotterdam opent Villa Zebra haar deuren. De vele inspanningen van Jet zijn beloond. In 2005 vindt Villa Zebra een nieuw onderkomen aan de Stieltjesstraat, waar we nu nog steeds zitten. Reden van de verhuizing is de bouw van een parkeergarage in het museumpark.

Eind 2003 lost Fred Wartna Jet af als directeur, wat hij tot de zomer van 2012 zal blijven. De periode erna is wat woelig. Er is een fikse afname van de rijksbijdrage maar gelukkig houdt de gemeente Rotterdam haar bijdrage op niveau. Eind 2012 treedt Gabriel Maassen aan als directeur, echter maar voor een korte periode. Juli 2014 kiest Maassen voor een functie in het onderwijs. Petter van Raalte volgt hem als interim directeur op. Vanaf 1 maart 2016 is Ineke Lindner de nieuwe directeur van Villa Zebra. Ze werkte eerder voor onder andere Kunstgebouw, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, O.T. Theater & Opera O.T., Stichting Impakt en Domestica Rotterdam.

Ineke: “Na een jaar buiten Rotterdam te hebben gewerkt, ben ik blij om weer in mijn eigen stad te werken, al vond ik het lastig om het geweldige team van Impakt te moeten verlaten. Maar de kans om bij Villa Zebra aan de slag te gaan is er een die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Ik zie kansen om Villa Zebra verder met de stad te verbinden en zal daar de nodige energie in steken”.

U kunt Ineke bereiken via directie@villazebra.nl of telefonisch 010-241 1715.

Contact

Bezoek- en postadres:
Stieltjesstraat 21
3071 JV ROTTERDAM

Telefoon 010 - 241 17 17 (museum)
Telefoon 010 - 241 17 15 (kantoor)
E-mail post@villazebra.nl
Facebook: www.facebook.com/villazebra
Twitter: www.twitter.com/villazebra
Of deel je ervaringen hier...

ANBI
Villa Zebra ofwel Stichting Kinderkunsthal Rotterdam is een culturele ANBI. Lees meer...

Kamer van koophandel:
41136516

Bankrekeningnummer:
IBAN NL80 INGB 0004 3596 03 t.n.v. Stichting Kinderkunsthal Rotterdam - BIC INGBNL2A

Btw-nummer
NL806607336B01


Pers:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal met betrekking tot de activiteiten van Villa Zebra kunt u contact opnemen met de afdeling marketing en communicatie. Per e-mail: communicatie@villazebra.nl of telefonisch: 010 - 241 17 18 of 010 - 241 17 17 (algemeen).

Word publieksbegeleider of stagiair

Villa Zebra heeft regelmatig ruimte voor nieuwe publieksbegeleiders en stagiaires.

PUBLIEKSBEGELEIDERS
Je kunt je nog steeds aanmelden als publieksbegeleider. Er is plek voor vrolijke publieksbegeleiders die tentoonstellingsbezoek en workshops kunnen begeleiden van individuele bezoekers en schoolgroepen. Het heeft onze voorkeur dat je in regio Rotterdam woont, ervaring hebt met het werken met kinderen, belangstelling hebt voor kunst en cultuur en flexibel beschikbaar bent (ook in het weekend). Je minimum leeftijd is 18 jaar en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je krijgt van ons begeleiding, een supergezellige en inspirerende werkomgeving en een onkostenvergoeding van 27 euro per dag. Kom jij ons team van publieksbegeleiders versterken? Stuur je motivatie met CV naar: evelien@villazebra.nl

STAGEPLAATSEN
Villa Zebra is opzoek naar diverse HBO of WO- stagiaires op de afdeling educatie. Studeer je bijvoorbeeld CMV of SCW, dan kan Villa Zebra een interessante stageplek voor je zijn. Je zult je dan bezig houden met de tentoonstellingen in huis. We verwachten dat je minimaal 18 jaar bent en ten minste 3 dagen in de week stage kunt lopen, over een periode van minimaal 3 maanden. Stuur je motivatie met CV naar Georgette van Oosten (educatie): georgette@villazebra.nl

Daarnaast is er een leuke stage op de afdeling onderwijs voor 2e jaars studenten beeldend docent. Voor deze stage verwachten we dat je minimaal 18 jaar bent en ten minste 2 dagen in de week stage kunt lopen. Stuur je motivatie met CV naar Ester Huijnen (educatie): ester@villazebra.nl.

Het heeft onze voorkeur dat je ook als stagiaire in Rotterdam woont en bereid bent in het weekend te werken.