Organisatie


Villa Zebra, tot 2004 ook wel Stichting Kinderkunsthal Villa Zebra genoemd, is een uniek museum voor hedendaagse kunst speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar.

In 1996 begint Jet Manhro met haar rondreizende BoekieBoekie-museum te dromen van een eigen gebouw. Om deze plannen te kunnen realiseren richt Jet samen met Wim van Krimpen de stichting Kinderkunsthal op. Een half decennium later, 4 april 2001 – het jaar van Rotterdam culturele Hoofdstad van Europa – is het zover. In het Museumpark in Rotterdam opent Villa Zebra haar deuren. De vele inspanningen van Jet zijn beloond. In 2005 vindt Villa Zebra een nieuw onderkomen aan de Stieltjesstraat, waar we nu nog steeds zitten. Reden van de verhuizing is de bouw van een parkeergarage in het museumpark.

Eind 2003 lost Fred Wartna Jet af als directeur, wat hij tot de zomer van 2012 zal blijven. De periode erna is wat woelig. Er is een fikse afname van de rijksbijdrage maar gelukkig houdt de gemeente Rotterdam haar bijdrage op niveau. Eind 2012 treedt Gabriel Maassen aan als directeur, echter maar voor een korte periode. Juli 2014 kiest Maassen voor een functie in het onderwijs. Petter van Raalte volgt hem als interim directeur op. Vanaf 1 maart 2016 is Ineke Lindner de nieuwe directeur van Villa Zebra. Ze werkte eerder voor onder andere Kunstgebouw, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool, O.T. Theater & Opera O.T., Stichting Impakt en Domestica Rotterdam.

Ineke: “Na een jaar buiten Rotterdam te hebben gewerkt, ben ik blij om weer in mijn eigen stad te werken, al vond ik het lastig om het geweldige team van Impakt te moeten verlaten. Maar de kans om bij Villa Zebra aan de slag te gaan is er een die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Ik zie kansen om Villa Zebra verder met de stad te verbinden en zal daar de nodige energie in steken”.

U kunt Ineke bereiken via directie@villazebra.nl of telefonisch 010-241 1715.

Contact

Bezoek- en postadres:
Stieltjesstraat 21
3071 JV ROTTERDAM

Telefoon 010 - 241 17 17 (museum)
Telefoon 010 - 241 17 15 (kantoor)
E-mail post@villazebra.nl
Facebook: www.facebook.com/villazebra
Twitter: www.twitter.com/villazebra
Of deel je ervaringen hier...

ANBI
Villa Zebra ofwel Stichting Kinderkunsthal Villa Zebra is een ANBI. Lees meer...

Kamer van koophandel:
41136516

Bankrekeningnummer:
IBAN NL80 INGB 0004 3596 03 t.n.v. Stichting Kinderkunsthal Rotterdam - BIC INGBNL2A

Pers:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal met betrekking tot de activiteiten van Villa Zebra kunt u contact opnemen met de afdeling marketing en communicatie. Per e-mail: communicatie@villazebra.nl of telefonisch: 010 - 241 17 18 of 010 - 241 17 17 (algemeen).

Word vrijwilliger/stagiair

Villa Zebra heeft regelmatig ruimte voor nieuwe vrijwilligers en stagiaires.

VRIJWILLIGERS
Dit voorjaar hebben we weer plaats voor enthousiaste vrijwilligers die tentoonstellingsbezoek en workshops kunnen begeleiden van individuele bezoekers en schoolgroepen. Het heeft onze voorkeur dat je in Rotterdam woont, bereid bent in het weekend te werken, ervaring hebt met het werken met kinderen en belangstelling hebt voor kunst en cultuur. Je minimum leeftijd is 18 jaar en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. We betalen vrijwilligers een onkostenvergoeding. Interesse? Stuur je motivatie met CV naar: vrijwilliger@villazebra.nl

STAGEPLAATSEN
Vanaf september 2017 is er op de afdeling marketing & communicatie pas weer plaats voor een stagiair vormgeving. Je bent minimaal 18 jaar en je kunt bijvoorbeeld 4 of 5 maanden stagelopen. Stuur je motivatie met CV naar Marketing en communicatie: communicatie@villazebra.nl.

Vanaf juni 2017 hebben we plaats voor een HBO of WO- stagiair op de afdeling educatie. Ben je bijvoorbeeld student aan een docentenopleiding, kunstacademie of studeer je CMV of SCW, dan kan Villa Zebra een interessante stageplek voor je zijn. We verwachten wel dat je minimaal 18 jaar bent en vanaf 2 dagen in de week stage kunt lopen (over een periode van minimaal 3 maanden). Stuur je motivatie met CV naar Jolanda Bouman (educatie): jolanda@villazebra.nl.

Vanaf augustus 2017 hebben we plaats voor een stagiair op de afdeling educatie (meeloopstage). Ben je bijvoorbeeld student aan een docentenopleiding, kunstacademie of studeer je CMV of SCW, dan kan Villa Zebra een interessante stageplek voor je zijn. We verwachten wel dat je minimaal 18 jaar bent en vanaf 2 dagen in de week stage kunt lopen (over een periode van minimaal 3 maanden). Stuur je motivatie met CV naar Georgette van Oosten (educatie): georgette@villazebra.nl.

Het heeft onze voorkeur dat je ook als stagiaire in Rotterdam woont en bereid bent in het weekend te werken.