Over Villa Zebra


Villa Zebra is een uniek kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. We maken (interactieve) tentoonstellingen voor kinderen van 2 t/m 12 jaar en ontwikkelen daarbij, op basis van onze 'villasofie', workshops, educatief materiaal en projecten op scholen en in de wijk (Villa Zebra Pop-up). In onze tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een workshop. >> Klik hier voor de activiteitenkalender.

Openingstijden

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra van dinsdag t/m zondag geopend. Villa Zebra is gesloten op 25, 26 en 31 december, 1 januari en 27 april

Zebracafé en winkel

Het Zebracafé, met uitzicht over de Maas, heeft een kleine kaart en kinderen en volwassenen kunnen er spelletjes doen aan de spelletjestafel of een boek lezen uit de bibliotheek. Villa Zebra heeft een kleine museumwinkel met bijzondere cadeautjes; werk van kunstenaars uit de tentoonstellingen, bijzondere prentenboeken en kaarten, creatieve materialen of grappige spelletjes.

Prijzen

De toegangsprijs voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar is €8,-.
Voor Rotterdampashouders is de toegang gratis.


Overige prijzen
• Kinderfeestje € 10,- per kind [min 6 - max. 10 kinderen] reserveren verplicht
• Groepen € 4,- per kind
[min 8 kinderen] reserveren verplicht
• Deskundigheidsbevordering en
onderwijsprojecten op aanvraagVilla Zebra accepteert bonnen van Pluimen en BONGO. De Museumjaarkaart is niet geldig in Villa Zebra.

Bereikbaarheid & parkeren

LET OP: In het weekend van 6 en 7 april vindt de NN Marathon Rotterdam plaats. Op deze dagen is de stad minder goed begaanbaar voor trams, bussen en auto's. Wil je naar Villa Zebra komen, doe dat dan lopend, met de fiets of de metro en houd rekening met (tijdelijk) afgesloten straten. Informatie over de route en omleidingen vind je hier.

Je vindt Villa Zebra in Rotterdam aan de Stieltjesstraat 21 op de Kop van Zuid. Villa Zebra is bereikbaar met tram 20, 23, 25, metro halte Wilhelminaplein, bus 32 (halte Koninginnebrug) en bus 47 (halte Koninginnebrug). Vanaf Wilhelminaplein is het 5 minuten lopen naar Villa Zebra.Je kunt (betaald) parkeren op het terrein aan de voorzijde van Villa Zebra of (gratis) parkeren aan de overzijde van de Koningshaven op het Noordereiland. Villa Zebra beschikt niet over een eigen invalidenparkeerplaats maar met de auto kun je tot vlakbij de voordeur komen.
Kijk voor meer informatie over (betaald) parkeren en het nieuwe kentekenparkeren in Rotterdam op de website van Gemeente Rotterdam.