OpeningstijdenVilla Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de zomervakantie (8 juli t/m 20 augustus) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Villa Zebra is gesloten op maandagen, 1 januari, 27 april, 25 en 26 december en 31 december.

Zebracafé en winkel

Het Zebracafé, met uitzicht over de Maas, heeft een kleine kaart en kinderen en volwassenen kunnen er spelletjes doen aan de spelletjestafel of een boek lezen uit de bibliotheek. Villa Zebra heeft een kleine museumwinkel met bijzondere cadeautjes; werk van kunstenaars uit de tentoonstellingen, bijzondere prentenboeken en kaarten, creatieve materialen of grappige spelletjes.

Villa Zebra zoekt kinderen (8 t/m 11 jaar) voor het kinderpanel!

In het kinderpanel denk je mee over nieuwe plannen van Villa Zebra! Je bent de eerste die een nieuwe workshop uitprobeert en helpt om deze beter en spannender te maken. Hoe reageer jij op kunstwerken die we voor een nieuwe tentoonstelling op het oog hebben? Meedoen met het kinderpanel is niet alleen leuk maar het is ook een serieuze taak. Villa Zebra vindt jouw mening heel belangrijk!

Als je lid bent van het kinderpanel heb je een streepje voor. Daarom krijg je een eigen naamkaartje en word je uitgenodigd voor openingsfeestjes en andere bijzondere gebeurtenissen in Villa Zebra. We verwachten natuurlijk wel dat je op alle kinderpanel-dagen* aanwezig bent.

Iets voor jou? Vul dan hier de vragenlijst** in en met een beetje geluk wordt je gevraagd voor het kinderpanel van Villa Zebra!

*Kinderpanel-dagen in 2018 zijn woensdagen van 14:00 tot 16:00 uur op 17 januari, 7 februari, 14 maart, 16 mei, 13 juni, 12 september, 10 oktober, 7 november, 12 december 2018

**Villa Zebra zoekt een panel dat lijkt op de bezoekers van het museum. En al die bezoekers zijn, net als alle kinderen, allemaal anders. Vul de vragen dus maar in zoals het nou eenmaal is, want we zoeken heus niet alleen de meest creatieve kinderen.

Prijzen

Toegangsprijs kinderen en volwassenen € 7,-
(incl. workshop voor kinderen)

Overige prijzen
Kinderfeestje € 10,- per kind [min 6 - max. 10 kinderen] reserveren verplicht
Groepen € 3,50 per kind
[min 8 kinderen] reserveren verplicht
Deskundigheidsbevordering en onderwijsprojecten op aanvraag

Bijzonderheden
Kinderen tot 3 jaar en Rotterdampas gratis. Villa Zebra accepteert bonnen van Pluimen en BONGO. De Museumjaarkaart is niet geldig in Villa Zebra.

Bereikbaarheid & parkeren

Je vindt Villa Zebra in Rotterdam aan de Stieltjesstraat 21 op de Kop van Zuid. Villa Zebra is bereikbaar met tram 20, 23, 25, metro halte Wilhelminaplein, bus 32 (halte Koninginnebrug) en bus 47 (halte Koninginnebrug). Vanaf Wilhelminaplein is het 5 minuten lopen naar Villa Zebra.Je kunt (betaald) parkeren op het terrein aan de voorzijde van Villa Zebra of (gratis) parkeren aan de overzijde van de Koningshaven op het Noordereiland. Villa Zebra beschikt niet over een eigen invalidenparkeerplaats maar met de auto kun je tot vlakbij de voordeur komen.
Kijk voor meer informatie over (betaald) parkeren en het nieuwe kentekenparkeren in Rotterdam op de website van Gemeente Rotterdam.