Tentoonstellingen

Villa Zebra bedenkt en maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen. Kleintjes van 3 t/m 6 jaar kunnen op ontdekkingstocht in ZELF!. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is er de tentoonstelling Ticket to de Toekomst. Rond de tentoonstellingen ontwikkelen we diverse educatieve activiteiten.

ZELF! (3-6)


In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. >> Lees meer over ZELF!

De Moestuin (7-12)Op 22 maart opent De Moestuin in Villa Zebra. In deze nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zal werk van meer dan tien kunstenaars te zien zijn, over groeien, bloeien en allerlei factoren die daarop van invloed zijn. Vijf kunstenaars werken een jaar lang ín de tentoonstelling als Kunstenaar in huis. Kinderen onderzoeken samen met hen het thema ‘groei’.

Ticket to de Toekomst (7-12 jr)

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er Ticket to de Toekomst. De toekomst kan volgende week zijn, het jaar 8888, of als je een opa of oma bent. Hoe gedragen we ons in de toekomst? Wat voor kleding dragen we, hoe reizen we van de ene naar de andere plek en gebruiken we nog wel computers? Ontdek samen met kunstenaars en aan de hand van kunstwerken hoe wij ons zouden kunnen gedragen in de toekomst. >> Lees meer over Ticket to de Toekomst