Tentoonstellingen

Villa Zebra bedenkt en maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen. Kleintjes van 2 t/m 6 jaar kunnen op ontdekkingstocht in ZELF!. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is er vanaf 23 maart de tentoonstelling De Moestuin. Rond de tentoonstellingen ontwikkelen we diverse educatieve activiteiten.

ZELF! (3-6)


In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. >> Lees meer over ZELF!

De Mobiele MoestuinDe Mobiele Moestuin reist het hele jaar door de tuinen van Rotterdam. De interactieve kunstinstallatie laat je anders kijken naar groeien en bloeien. De Mobiele Moestuin is bedacht door Anton Klein in samenwerking met Villa Zebra en gemaakt door Studio Made By. Je kunt hem tegenkomen op deze locaties:

NU TE ZIEN: Botanische Tuin Afrikaanderwijk (t/m 20 april 2019)

De Rotterdamse Munt
(20 april t/m 20 mei 2019)

Educatieve tuin Geelkruid
Educatieve tuin De Molenwei
Educatieve tuin Scottstraat
Trompenburg Arboretum & Tuinen
Educatieve Tuin De Enk
Educatieve Tuin De Wilgenhof

De Moestuin (7-12)


Op 22 maart opent De Moestuin in Villa Zebra. In deze nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zal werk van meer dan tien kunstenaars te zien zijn, over groeien, bloeien en allerlei factoren die daarop van invloed zijn. Vijf kunstenaars werken een jaar lang ín de tentoonstelling als Kunstenaar in huis. Kinderen onderzoeken samen met hen het thema ‘groei’. > Lees meer over De Moestuin