Workshop bij Diep in het bos: Container in het bos (7-12)

Vanaf 19 november tijdens openingstijdenIn de spannende tentoonstelling Diep in het Bos kun je dwalen, fantaseren en onderzoeken; stap voor stap kom je dieper in het bos. Daar kom je de mysterieuze container van kunstenaar Eva Krause tegen. Wat doet die daar? Wie heeft hem er neergezet en wat zou er in zitten? Na een bezoek aan de tentoonstelling Diep in het bos kan je aan de slag in deze workshop. 

Voorleesworkshop (3-6) en Klooimiddag (3-12)

Op 24 januari, 7 februari en 21 februari. 


Iedere maand is er een Voorleesmiddag en een Klooimiddag. Op de voorleesmiddag wordt een bijzonder prentenboek op een beeldende manier tot leven gebracht. Tijdens de Klooimiddag laten we ons inspireren door kunstwerken en gaan aan de slag met bijzondere materialen. Lees meer

Schrijftijgers

Ben jij gek op schrijven? In januari en februari kun je als echte Schrijftijger aan de slag in Villa Zebra. Tijdens deze cursus van de SKVR werk je aan een verhaal, gedicht of zelfs boek! Je krijgt leuke schrijfopdrachten, schrijftips en aan het einde van de cursus presenteer je samen met de andere schrijftijgers je werk voor je fans, vrienden en familie. Ontdek wat voor schrijver er in jou huist! De lessen vinden plaats op zaterdag 27 januari, 3, 10 en 17 februari. Kijk hier voor meer informatie.

Op donderdag 4 januari om 15:00 uur krijg je alvast een voorproefje bij Villa Zebra in een introductieworkshop. Voor €7,- mag je de tentoonstelling van Villa Zebra bekijken én meedoen. Meld je hier aan.

Wat is er te doen?

Je kunt in Villa Zebra met je kinderen onze tentoonstellingen bezoeken. Bij ZELF! zijn twee kleine workshops onderdeel van het bezoek. Ouders gaan met hun peuter of kleuter met een kleine opdracht aan de slag. Een medewerker van Villa Zebra is aanwezig om je op weg te helpen. Kinderen van 7 jaar en ouder gaan op ontdekking in Diep in het bos en volgen daarna de workshop Container in het bos. Er zijn regelmatig extra activiteiten in Villa Zebra.

Workshop bij ZELF!: De boom in!(3-6)

Vanaf 6 december tijdens openingstijden

Bij een bezoek aan de tentoonstelling ZELF! gaan peuters en kleuters aan de slag in de workshop De boom in! Wil jij je verstoppen in een boomhut, of juist een uitkijktoren maken? Geïnspireerd door de prachtige hoge, lage, kleine en grote boomhutten van Peter de Boer in de installatie Het Eiland, bouwen we samen de meest bijzondere boomhutten.