Kinderboekenweek

Van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober wordt in Nederland de Kinderboekenweek gevierd! Dit jaar is het thema 'Griezelen'. In Villa Zebra griezelen we lekker mee met allerlei activiteiten.

Kleurenmonster (3+) 
Wo 4 en 11 oktober om 13:30 en 15:00 uur
We lezen voor uit het boek 'Het Kleurenmonster' van Anna Llenas. Het Kleurenmonster voelt alles tegelijkertijd: blij, verdrietig, boos, bang en kalm. Alle kleuren zijn door elkaar. Kom jij het Kleurenmonster helpen zijn gevoelens en kleuren weer mooi te ordenen? Hoe voel jij je vandaag en welke kleur past het beste bij jou? Je gaat naar huis met een mooi kunstwerk in de stijl van het boek.

Reserveer hier alvast een plekje.

Verschrikkelijke verhalen (7+)
Wo 4 en 11 oktober om 12:30 , 14:00 en 15:30 uur
Rond het kampvuur vertellen we elkaar spannende verhalen en lezen we een akelig fragment uit 'De verschrikkelijke verhalen van Oom M.' (Chris Priestley). We trekken verder door het donkere bos en ontdekken mysterieuze kunstwerken. Tot slot verbeelden we alle griezelverhalen in een creatieve workshop. 


Reserveer hier alvast een plekje.

Kiekeboe! (3+)
Za 7 oktober om 13:30 en 15:00
Ben jij nergens bang voor? Kom dan op 7 oktober naar Villa Zebra om te griezelen met tekenaar Mies van hout. In haar nieuwe boek Kiekeboe! maak je kennis met vierkante neushoorns, driehoekige kreeften en ronde olifanten. Teken zelf op muziek en leer op speelse wijze vormen kennen.

Reserveer hier alvast een plekje.

Kinderboekenweekfeest (4+)
LET OP: Deze activiteit is in de Centrale Bibliotheek Rotterdam.
Zo 8 oktober tussen 12:00 en 17:00 uur
Hoera! Zondag 8 oktober is het weer tijd voor het grote Kinderboekenweekfeest. Helemaal in het thema van de Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk Eng! Dus trek je griezeloutfit aan en feest met ons mee... als je durft!

Voorleesworkshop (3-6) en Klooimiddag (3-12)

Op 30 augustus, 13 en 27 september, 25 oktober en 8 en 22 november 2017. 

Iedere maand is er een Voorleesmiddag en een Klooimiddag. Op de voorleesmiddag wordt een bijzonder prentenboek op een beeldende manier tot leven gebracht. Tijdens de Klooimiddag laten we ons inspireren door kunstwerken en gaan aan de slag met bijzondere materialen. Lees meer

Tekenfestival Rotterdam

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt het Tekenfestival Rotterdam plaats. Met een stempelkaart kun je dit weekend door de hele stad terecht om te tekenen, tekenen en nog eens tekenen. Je kunt aansluiten bij activiteiten in Showroom MAMA, Museum Boijmans Van Beuningen, Het Nieuwe Instituut, het Wereldmuseum, TENT, Kunstuitleen Rotterdam, Witte de With en natuurlijk ook bij Villa Zebra.

Kiekeboe! (3+)
zaterdag 7 oktober om 13:30 en 15:00 uur

Ben jij nergens bang voor? Kom dan tekenen met Mies van Hout. In haar nieuwe boek Kiekeboe! maak je kennis met vierkante neushoorns, driehoekige kreeften en ronde olifanten. Teken op muziek en leer op speelse wijze vormen kennen.
Reserveer 
hier alvast een plekje. 

Dagelijkse doodles (alle leeftijden)
zaterdag 7 en zondag 8 oktober doorlopend tussen 13:00 en 17:00 uur, reserveren niet nodig

Ben jij ook altijd aan het kliederen op papier? Tijdens het Tekenfestival Rotterdam ga je met Hillegon Brunt aan de slag met doodles. Je ontdekt hoe je in korte tijd de meest verrassende tekeningen kunt maken.

Wat is er te doen?

Je kunt in Villa Zebra met je kinderen onze tentoonstellingen bezoeken. Bij ZELF! zijn twee kleine workshops onderdeel van het bezoek. Ouders gaan met hun peuter of kleuter met een kleine opdracht aan de slag. Een medewerker van Villa Zebra is aanwezig om je op weg te helpen. Kinderen van 7 jaar en ouder gaan op ontdekking in Diep in het bos en volgen daarna de workshop Magisch Licht. Regelmatig zijn er ook gastworkshops.

Workshop bij ZELF!: ADEM IN! (3-6)

Tot 1 oktober tijdens openingstijden

Bij een bezoek aan de tentoonstelling ZELF! kunnen peuters en kleuters vanaf 7 juli de workshop ADEM IN! volgen. Hoeveel kleine, grote, dikke, lange, dunne mannetjes passen in jouw ton? Applaus voor Circus Bon! Breek jij het record? Komt dat zien!

Workshop bij Diep in het bos: Ondergronds (7-12)

Vanaf 17 mei tijdens openingstijden

ondergronds.jpg
In onze mysterieuze en spannende tentoonstelling Diep in het Bos kun je dwalen, fantaseren en onderzoeken; stap voor stap kom je dieper in het bos. Daarna kun je in de workshop Ondergronds met klei verbeelden wat zich allemaal onder de grond bevindt en nog nooit iemand heeft gezien. Wij zijn benieuwd naar jouw creaties!