Wat is er te doen?

Je kunt in Villa Zebra met je kinderen onze tentoonstellingen bezoeken. Bij ZELF! is een workshop onderdeel van het bezoek. Ouders gaan met hun peuter of kleuter met een kleine opdracht aan de slag. Een medewerker van Villa Zebra is aanwezig om je op weg te helpen. Kinderen van 7 jaar en ouder gaan op ontdekking in Ticket to de Toekomst en volgen daarna de workshop Tech Troep. Er zijn regelmatig extra activiteiten in Villa Zebra.

Voorleesworkshop (3-6 jr) en Klooimiddag (3-12 jr)

Voorleesmiddag:
19 sept, 3,6,10 & 13 okt
Klooimiddag: 15 aug, 5 sept, 24 okt


Iedere maand is er een Voorleesmiddag en een Klooimiddag. Op de voorleesmiddag wordt een bijzonder prentenboek op een beeldende manier tot leven gebracht. Tijdens de Klooimiddag laten we ons inspireren door kunstwerken en gaan aan de slag met bijzondere materialen. Lees meer

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. Villa Zebra organiseert deze periode extra veel voorleesmiddagen. Voor kinderen van kinderen van 3 t/m 6 'Vreemde Vrienden' en voor kinderen van 7 t/m 12 jaar 'Best Friends Forever'.Helemaal in het thema van de kinderboekenweek lezen we verhalen en gedichten over vriendschap samen met een bezoek aan de tentoonstelling.

Best Friends Forever!
Bij
Ticket to de Toekomst (7 t/m 12) kijken we zo bijvoorbeeld naar de toekomst van vriendschap. Je opa speelde vroeger buiten en sprak daar zijn vriendjes en in 2018 zit je gewoon lekker te appen met je beste vrienden of tag je elkaar op Instagram. Maar hoe communiceren vrienden in de toekomst? We ontdekken (en maken) hyper futuristische manieren om contact te houden met je vrienden!

Vreemde vrienden
Als je 3 t/m 6 jaar oud bent, bezoek je het Sprookjes Pop Up boek in ZELF! Je leert allerlei verschillende sprookjesfiguren kennen. Wie zou met wie bevriend kunnen zijn? Stiekem vindt de wolf het heel gezellig om een potje bingo te spelen met oma. En misschien loopt Kleim Duimpje wel het allerliefst hard met de Reus!

Reserveer hier

Workshop:Tech Troep(7-12)

t/m 26 aug

Hoe gaan we in de toekomst om met afval? In Ticket to de Toekomst maak je kennis met 'The Order Electrus' van Floris Kaayk. Al het afval dat wij mensen produceren komt hierin op een bijzondere manier tot leven. Na je bezoek aan de tentoonstelling ga je aan de slag in deze workshop waarin je een meewerkt aan een robotplaag.

Workshop: Toen oma een prinses werd (3-6)

t/m 26 augustus 2018

Na een bezoek aan de gloednieuwe installatie Sprookjes Pop Up kun je meteen meedoen met de workshop ‘Toen oma een prinses werd…’. Laat je inspireren door de levensgrote sprookjes en verzin daarna je eigen sprookje! Lang geleden, toen oma een prinses werd en de ridder opgegeten werd door de slapende wolf…