ZELF!

ZELF! is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Je ontdekt in ZELF! vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Maak een ritje in Assepoesters koets, speel een potje bingo bij grootmoeder op bed en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Stap in de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle, rust daarna lekker uit op het strand en ontdek wat jouw ideale vakantiebestemming is. Houd jij meer van het geven van een wervelende show? Zoek dan in de kleurrijke artiesteningang de beste outfit voor je act en klim op het podium in het nieuwe CIRCUS GIBRA. Experimenteer, sorteer, kruip, wiebel, voel en onderzoek in HET LABORATORIUM. Of ga je liever samen alles lezen en leren over tangramelementen in de TANGRAMKAT. Welke tangramfiguren maak jij?

De tentoonstelling ZELF! is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 - 17:00 uur.
In de schoolvakanties (regio midden) is ZELF! ook geopend op dinsdag en donderdag.

Workshops ZELF!

Deelname aan 2 kleine workshops vormt een vast onderdeel van een bezoek aan ZELF! Deze workshops wisselen regelmatig maar sluiten altijd aan bij één van de installaties in ZELF! De workshops zijn geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Kijk bij 'Wat is er te doen' voor meer informatie over de actuele workshops.

Kunstenaars


In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck, Jeannette Ephraïm, Maranke Rinck & Martijn van der Linden, Peter de Boer, Studio MAKY (Kwannie Tang & Man-Yee Mok). Het tentoonstellingsontwerp is gemaakt door Pronk.

Groepen


Voor peuter, school- en BSO- groepen is bij ZELF! een speciaal programma ontwikkeld met een gereduceerd tarief.Voor iedere groep is er keuze uit verschillende programma’s. ZELF! is daarmee heel geschikt voor herhaalbezoek. Je kunt een groepsbezoek vanaf nu eenvoudig online reserveren.
Verder naar aanbod basisonderwijs (ook Kinderboekenweek!)
Verder naar aanbod BSO/NSO

Met dank aan


Villa Zebra wordt structureel gesteund door gemeente Rotterdam.

ZELF! is mede mogelijk gemaakt door: De Fiep Westendorp Foundation, Mondriaan Fonds, Snickers- de Bruijn Stichting, Uitgeverij Lemniscaat, Van Cappellen Stichting en VSBfonds.