Barbara Witteveen is Kunstenaar in huis


De komende jaren zullen verschillende kunstenaars een paar weken werken in het nieuwe atelier in Villa Zebra. Een unieke kans om van dichtbij te zien, te ontdekken en te ervaren hoe een kunstenaar tot zijn of haar kunst komt.

Vanaf 15 februari t/m 12 maart 2017 werkt Barbara Witteveen in ons kunstenaarsatelier. Ze gebruikt deze periode als speelruimte. Barbara werkt veel in keramiek en geeft ook bijzondere performances. Zij heeft een bijzondere boodschappenlijst gemaakt voor haar werkperiode in Villa Zebra. Daar staat bijvoorbeeld op: een omtrekkende beweging, opstapeling, een konijn maakt bokkensprongen, een naaimachine om in koffiepak boomstuk te maken. Barbara is momenteel met het werk ‘Zaailingen (2016)’ te zien in de tentoonstelling Diep in het bos (7+).

Het atelier in Villa Zebra is mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Mondriaan Fonds, Stichting DOEN, Stichting Job Dura Fonds, Van Leeuwen Van Lignac Stichting en VSBfonds.

Instagram

Het afgelopen jaar werkten verschillende kunstenaars in het kunstenaarsatelier van Villa Zebra. Zo maakten Feiko Beckers, Hans Runge, Anne van Eck & Suus Touw, Ondine de Kroon, Chantal van Heeswijk, Bruno Ferro Xavier da Silva, Katrijn Verstegen en Toine Klaassen nieuwe werken in het atelier in Villa Zebra. Volg op Instagram hoe ze te werk gaan.

Bruno in het atelier