Kunstenaar in huis Toine Klaassen

Het kunstenaarsatelier in Villa Zebra geeft bezoekers een unieke kans om van dichtbij te zien, te ontdekken en te ervaren hoe een kunstenaar tot zijn of haar werk komt. 

Van 19 september tot en met 19 november is Toine Klaassen te bezoeken als Kunstenaar in huis bij Villa Zebra. In interactie met bezoekers maakt hij hier nieuw werk met de geuren, kleuren en materialen uit het bos als inspiratie.

Eerder dit jaar was Toine al te bezoeken in Villa Zebra als kunstenaar in huis. Met zelfgemaakte houtskool vond hij in het diepst van het bos speciale tekenrituelen uit met kinderen. Wij zijn heel blij dat Toine terugkomt voor een volgende periode in het kunstenaarsatelier! Samen met bezoekers werkt hij met geuren, kleuren en materialen uit het bos, een rijke fantasie en geeft zo een heel nieuw atelier vol verse rituelen vorm. Kom je een keer langs? Je kunt ook zijn installatie bezoeken in de tentoonstelling Diep in het bos (7+).

Toine is aanwezig in zijn atelier op woensdag 20, 27 september, 11, 18, 25 oktober en 1, 15 november en op zondag 1 oktober en 19 november. Maar let op: als hij er niet is, is hij er ook...Het atelier in Villa Zebra is mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Mondriaan Fonds, Stichting DOEN, Stichting Job Dura Fonds, Van Leeuwen Van Lignac Stichting en VSBfonds. 

Instagram

Het afgelopen jaar werkten verschillende kunstenaars in het kunstenaarsatelier van Villa Zebra. Zo maakten Feiko Beckers, Hans Runge, Anne van Eck & Suus Touw, Ondine de Kroon, Chantal van Heeswijk, Bruno Ferro Xavier da Silva, Toine Klaassen, Barbara Witteveen en Katrijn Verstegen nieuwe werken in het atelier in Villa Zebra. Volg op Instagram hoe ze te werk gaan.

Bruno in het atelier