Workshop:Toekomst Gasten

T/m 3 maart 2019 

Ding Dong: bezoek uit de toekomst! In Villa zebra maak je een reis naar de toekomst: je ontdekt toekomstig eten, een robotplaag en bijzondere voertuigen. Hoe denk jij nu dat de wereld er in de toekomst uit zou  kunnen zien? Na een bezoek aan de tentoonstelling Ticket to de Toekomst ga je zelf aan de slag. Stel dat je bezoek uit de toekomst zou krijgen, hoe zou je die er dan uitzien? Met diverse materialen verbeeld je jouw eigen ideeën.

Ticket to de Toekomst

Tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, is vanaf nu te zien in Villa Zebra.Detail uit de samenstelling 'Like a Prayer' van Onno PoieszWelkom in een wereld waarin alles mogelijk is: de toekomst! Er is een nieuwe tentoonstelling bij Villa Zebra voor kinderen van 7 t/m 12 jaar: Ticket to de Toekomst. Loop de trap op en kom terecht in een heel nieuwe wereld. Het is er dromerig, licht... Dit zou zomaar de toekomst kunnen zijn! Het kan volgende week zijn, het jaar 8888, of als je een opa of oma bent. Hoe gedragen we ons in de toekomst? Wat voor kleding dragen we, hoe reizen we van de ene naar de andere plek en gebruiken we nog wel computers? Een plattegrond leidt je langs kunstwerken en installaties in de tentoonstelling. Je onderzoekt zo een mogelijke toekomst en verbeeldt deze op de plattegrond. In Ticket to de Toekomst kun je zelfs op bezoek bij kunstenaars die ín de tentoonstelling aan het werk zijn. Bezoek de werkplek van Hillegon Brunt, Chantal van Heeswijk, Menno Hiele, kunstenaarscollectief Kamp Horst en ontdek samen met kunstenaars hoe wij ons zouden kunnen gedragen in de toekomst.In Ticket to de Toekomst zal daarnaast werk te zien zijn van Stefan Gross, Folkert de Jong, Floris Kaayk, Sjoerd Knibbeler, Onno Poiesz en Helmut Smits. Het tentoonstellingsontwerp wordt geheel gemaakt van  hergebruikte materialen door Studio Made By. Je kunt Ticket to de Toekomst nu bezoeken in Villa Zebra.

Groepen

Voor school- en BSO groepen is bij Ticket to de Toekomst een speciaal programma ontwikkeld met een gereduceerd tarief. Voor elke groep is er keuze uit verschillende programma's.

Kijk hier voor het aanbod en om een reservering te plaatsen.

Met dank aan

Villa Zebra wordt structureel gesteund door gemeente Rotterdam.

Ticket to de Toekomst is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds & Bank Giro Loterij Fonds.  Het Mondriaanfonds droeg middels het experimenteerreglement bij aan het honorarium van de kunstenaars.

Kinderfeestje: Toekomstreizigers

Vier je verjaardag in Villa Zebra tijdens Ticket to de Toekomst! De jarige en zijn of haar vrienden worden ontvangen als VIPs. Samen maken we een reis naar de toekomst. Oja, wel even je eigen tijdmachine maken.

Reserveer via post@villazebra.nl of bel naar 010 2411717.