Met de klas naar Villa Zebra


Voor groepen vanaf 8 kinderen bieden we een speciaal programma bij onze tentoonstellingen. Je kunt voor deze programma's online reserveren tegen een gereduceerd tarief. Lees verder voor alle programma's...

Villa Zebra lessen op school en Cultuureducatie met Kwaliteit

Ben je na een bezoek met je klas aan Villa Zebra enthousiast geworden over onze Villasofie? Wil je meer inhoud geven aan de beeldende lessen bij jou op school en het creatieve talent van leerlingen verder ontwikkelen? Onze vakdocenten zijn ervaren kunstenaars in de klas en trekken er graag op uit voor vaste wekelijkse lessen, korte cursussen, naschoolse ateliers of een creatief schoolevenement.
Lees verder...

Speciale programma’s

Villa Zebra biedt regelmatig speciale programma’s aan voor het basisonderwijs. Bij landelijke activiteiten zoals de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen of bij activiteiten in de stad zoals de Kindermuziekweek. Deze programma’s worden tijdelijk aangeboden en hebben vaak een beperkte capaciteit. Informeer naar de mogelijkheden, telefonisch: 010-2411717 of per e-mail: post@villazebra.nl.

Werkmethode cultuureducatie

Doe het lekker zelf is een online werkmethodiek cultuureducatie voor leerkrachten in het basisonderwijs. Deze methodiek is ontstaan binnen het project Stel je voor waarin Villa Zebra samen met Maas theater en dans en het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) werken aan een structurele plek voor cultuuronderwijs in het curriculum van Rotterdamse basisscholen.

Benieuwd? Neem een kijkje op www.steljevoor010.nl/zelfdoen.

Vergroot je eigen kennis en creativiteit

Laat je inspireren door onze Villasofie. Ontdek in een training, workshop of programma op maat hoe je betekenisvol invulling kunt geven aan beeldende lessen op school en vergroot je eigen creativiteit.
Lees verder…

Betrek ouders bij kunsteducatie

Waarom is kunsteducatie belangrijk en wat leer je er nou eigenlijk van? Educatief medewerkers van Villa Zebra laten dat ouders graag ervaren tijdens een verrassende presentatie op de ouderavond van je school.
Lees verder...