Voor studenten

De manier waarop Villa Zebra tentoonstellingen, workshops en educatieve programma´s ontwerpt kan interessant zijn voor studenten van beroepsopleidingen in de kunst, het onderwijs en de museale sector en hen ondersteunen bij de betekenisvolle invulling van hun toekomstige beroepspraktijk. De gevarieerde samenstelling van de groepen waarmee Villa Zebra werkt biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaring op te doen in het werken met kinderen in sociale achterstandsituaties. Bijvoorbeeld voor studenten SPW, CMV of Social Work.

In overleg met je begeleidende docent wordt vooraf een programma op maat vastgesteld waarin ruimte kan worden ingebouwd voor praktijkopdrachten in het museum of eigen onderzoek.
Een bezoek aan een van de tentoonstellingen, een toelichting op onze villasofie en deelname aan een workshop vormen regelmatig onderdeel van onze studentenprogramma´s.

Neem voor een voorstel op maat contact op met onze coördinator onderwijs: ester@villazebra.nl.

Let op: aanvragen minimaal 2 weken voor de uitvoeringsdatum.

Word publieksbegeleider of stagiaire!

Villa Zebra heeft regelmatig ruimte voor nieuwe publieksbegeleiders en stagiaires.

PUBLIEKSBEGELEIDERS
Je kunt je nog steeds aanmelden als publieksbegeleider. Er is plek voor vrolijke publieksbegeleiders die tentoonstellingsbezoek en workshops kunnen begeleiden van individuele bezoekers en schoolgroepen. Het heeft onze voorkeur dat je in regio Rotterdam woont, ervaring hebt met het werken met kinderen, belangstelling hebt voor kunst en cultuur en flexibel beschikbaar bent (ook in het weekend). Je bent minimaal 18 jaar en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je krijgt van ons begeleiding, een supergezellige en inspirerende werkomgeving en een onkostenvergoeding van 27 euro per dag. Kom jij ons team van publieksbegeleiders versterken? Stuur je motivatie met CV naar: evelien@villazebra.nl

STAGEPLAATSEN
Villa Zebra is opzoek naar diverse HBO of WO- stagiaires op de afdeling educatie. Studeer je bijvoorbeeld CMV of SCW, dan kan Villa Zebra een interessante stageplek voor je zijn. Je zult je dan bezig houden met de tentoonstellingen in huis. We verwachten dat je minimaal 18 jaar bent en ten minste 3 dagen in de week stage kunt lopen, over een periode van minimaal 3 maanden. Stuur je motivatie met CV naar Georgette van Oosten (educatie): georgette@villazebra.nl

Daarnaast is er een leuke stage op de afdeling onderwijs voor 2e jaars studenten beeldend docent. Voor deze stage verwachten we dat je minimaal 18 jaar bent en ten minste 2 dagen in de week stage kunt lopen. Stuur je motivatie met CV naar Ester Huijnen (educatie): ester@villazebra.nl.

Het heeft onze voorkeur dat je ook als stagiaire in Rotterdam woont en bereid bent in het weekend te werken.