Voor studenten

De manier waarop Villa Zebra tentoonstellingen, workshops en educatieve programma´s ontwerpt kan interessant zijn voor studenten van beroepsopleidingen in de kunst, het onderwijs en de museale sector en hen ondersteunen bij de betekenisvolle invulling van hun toekomstige beroepspraktijk. De gevarieerde samenstelling van de groepen waarmee Villa Zebra werkt biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaring op te doen in het werken met kinderen in sociale achterstandsituaties. Bijvoorbeeld voor studenten SPW, CMV of Social Work.

In overleg met je begeleidende docent wordt vooraf een programma op maat vastgesteld waarin ruimte kan worden ingebouwd voor praktijkopdrachten in het museum of eigen onderzoek.
Een bezoek aan een van de tentoonstellingen, een toelichting op onze villasofie en deelname aan een workshop vormen regelmatig onderdeel van onze studentenprogramma´s.

Neem voor een voorstel op maat contact op met onze coördinator onderwijs: ester@villazebra.nl.

Let op: aanvragen minimaal 2 weken voor de uitvoeringsdatum.

Stage lopen bij Villa Zebra

Villa Zebra heeft verschillende stageplaatsen beschikbaar:

MARKETING EN COMMUNICATIE
Op de afdeling Marketing en communicatie is plek voor een stagiair Media en vormgeving (MBO of HBO). De periode is variabel. Je loopt minimaal 4 dagen per week stage en houdt je o.a. bezig met contentcreatie en de ontwikkeling van allerhande uitingen (on- en offline). Om in contact te staan met de doelgroep, draai je diensten als publieksbegeleider. Stuur je motivatie met CV naar Hindele Boas (coördinator Marketing en communicatie): communicatie@villazebra.nl 

EDUCATIE
Op de afdeling educatie is plek voor HBO of WO-studenten.
Studeer je bijvoorbeeld CMV of SCW, dan kan Villa Zebra een interessante stageplek voor je zijn. Je zult je dan bezig houden met de tentoonstellingen in huis. We verwachten dat je minimaal 18 jaar bent en ten minste 3 dagen in de week stage kunt lopen, over een periode van minimaal 3 maanden (variabel). Stuur je motivatie met CV naar Georgette van Oosten (educatie): georgette@villazebra.nl

ONDERWIJS
Op de afdeling onderwijs zijn er stageplekken voor 2e jaars studenten beeldend docent. Je zult je bezig houden met het ontwikkelen en begeleiden van workshops. Voor deze stage verwachten we dat je minimaal 18 jaar bent en ten minste 2 dagen in de week stage kunt lopen. De periode is variabel. Stuur je motivatie met CV naar Ester Huijnen (coördinator onderwijs): ester@villazebra.nl.

Het heeft onze voorkeur dat je in Rotterdam woont en bereid bent in het weekend te werken.