Koop Tickets

Vanaf 23 maart 2019 t/m 1 maart 2020

Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 - 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag.

Kinderen van 3 t/m 6 jaar bezoeken ZELF! Met vanaf 23 maart de gloednieuwe installatie De Groentekraam.

De Moestuin van Villa Zebra is geen gewone: hier gebeurt van alles buiten de perken! In de nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar onderzoek je aan de hand van het werk van twaalf kunstenaars het thema groei en bloei. Zij bekijken de wereld net een beetje anders. Waarom lichten bijvoorbeeld die aardbeien op? Waar woekeren de groenten heen en wat groeit er aan jouw pizzaplant?

In De Moestuin woelen kunstenaars jouw en hun eigen gedachten om met hun kunstwerken en allerlei onderzoeken. De tentoonstelling bestaat uit perken, net zoals in een moestuin. De kunstenaars Frank Bruggeman, Stefan Cools, Britt Dorenbosch, Jochem Rotteveel en Jessica Skowroneck hebben daarin een werkplek. Hun werk ontwikkelt zich tijdens het jaar van de tentoonstelling. Jij kan de kunstenaars helpen en met hen samenwerken. Doordat er telkens iets anders gebeurt in de werkplekken, kan je ook steeds iets anders bij hen doen.

WORKSHOP

Na je bezoek aan De Moestuin schuif je aan in de workshop Platte Grond. Hier bewerk je je eigen moestuin. Wat kan daar allemaal in groeien en hoe ziet dat er dan uit? Laat je inspireren door de kunstwerken in de tentoonstelling en maak een bonte plattegrond van jouw moestuin.

FEESTJE!

Vier je verjaardag in Villa Zebra met Slakken Snack! Hoe leid je slakken af zodat er straks nog wat te oogsten valt? Of het nu een bioscoop, achtbaan of brillenwinkel wordt, zorg dat ze jouw Slakken Snack laten staan. De jarige en zijn of haar vrienden worden in Villa Zebra ontvangen als VIP’s. Onder begeleiding van een medewerker bezoek je de tentoonstelling en daarna gaan jullie zelf creatief aan de slag in de feestworkshop.


Een Villa Zebra feestje kost €10 per kind. Begeleiders betalen de toegangsprijs van €8. Reserveer telefonisch of per e-mail.

GROEPEN

Je kunt De Moestuin ook bezoeken met een schoolgroep of BSO. Kijk voor de programma’s en informatie over reserveren op onze pagina voor het onderwijs.

Eelco Brand - _.movie, 2013 (still)

BUITENTUIN & MOBIELE MOESTUIN

Voor een bezoek aan De Moestuin hoef je niet binnen te blijven! Kunstenaars Stefan Cools en Frank Bruggeman richten voor de ingang van het museum De Buitentuin in. Daarnaast kun je dit jaar de Mobiele Moestuin tegenkomen in de tuinen van Rotterdam. Een reizende installatie over groei, ontwikkelt door kunstenaar Anton Klein.

KUNSTENAARS (IN HUIS)

In De Moestuin is werk te zien van Nicky Assmann & Joris Strijbos, Eelco Brand, Erwin Driessens & Maria Verstappen, Anne Geene, Olphaert den Otter, Paul de Reus en Arthur Stam. Kunstenaars Frank Bruggeman, Stefan Cools, Britt Dorenbosch, Jochem Rotteveel en Jessica Skowroneck hebben elk een werkplek in de tentoonstelling. Je kunt hen op wisselende dagen helpen en met hen samenwerken. Kijk op onze Facebook-pagina of in de UITagenda Rotterdam voor hun aanwezigheid.

Het tentoonstellingsontwerp is gemaakt door Studio Made By.


De Moestuin wordt mogelijk gemaakt door: