Tentoonstelling & Workshops
7 - 12 jaar

Koop Tickets

Tot en met 3 maart 2019

Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 - 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag.

Kinderen van 3 t/m 6 jaar bezoeken ZELF!

Betreed een wereld waarin alles mogelijk is: de toekomst! Ticket to de Toekomst is de tentoonstelling van Villa Zebra voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Je komt terecht in een lichte, dromerige wereld. Dit zou zomaar een toekomst kunnen zijn! Dat kan volgende week zijn, het jaar 8888, of als je een opa of oma bent.

In Ticket to de Toekomst onderzoek je hoe we ons in de toekomst zouden kunnen gedragen. Een plattegrond leidt je door de tentoonstelling en laat je nadenken over de kunstwerken. Je kunt zelfs op bezoek bij kunstenaars die ín de tentoonstelling aan het werk zijn. Bezoek de werkplek van Chantal van Heeswijk, Menno Hiele, kunstenaarscollectief Kamp Horst of Hillegon Brunt en help de kunstenaars te verbeelden hoe wij ons zouden kunnen gedragen in de toekomst.

WORKSHOP

Ding Dong: bezoek uit de toekomst! In Villa zebra ontdek je toekomstig eten, een robotplaag en bijzondere voertuigen. Hoe denk jij dat de wereld er in de toekomst uit zou kunnen zien? Na een bezoek aan de tentoonstelling ga je zelf aan de slag. Stel dat je bezoek uit de toekomst zou krijgen, hoe zou die er dan uitzien? Met verschillende materialen verbeeld je jouw eigen ideeën.

FEESTJE!

Vier je verjaardag in Villa Zebra en maak een reis naar de toekomst in de workshop Toekomstreizigers. Wel even je eigen tijdmachine maken. Reserveren kan telefonisch of per e-mail.

TOEKOMST GASTEN

Hier verschijnen workshopresultaten uit de toekomst.

Bekijk wat bezoekers hebben gemaakt

GROEPEN

Je kunt Ticket to de Toekomst ook bezoeken met een schoolgroep of BSO. Kijk voor de programma’s en informatie over reserveren op onze pagina voor het onderwijs.

KUNSTENAARS (IN HUIS)

In Ticket to de Toekomst is werk te zien van Stefan Gross, Folkert de Jong, Floris Kaayk, Sjoerd Knibbeler, Onno Poiesz en Helmut Smits.

Kunstenaars Chantal van Heeswijk, Menno Hiele, kunstenaarscollectief Kamp Horst en Hillegon Brunt werken op wisselende data in hun werkplek ín de tentoonstelling. Op Facebook zie je wie wanneer aanwezig is. Volg de kunstenaars op Instagram.

Chantal van Heeswijk - Bewaar mij maar voor later

Chantal onderzoekt de taal van de toekomst. Door middel van ongewone woorden en bijzondere zinnen laat ze gewone dingen op een heel nieuwe manier zien.

Menno Hiele - Natuurlijk mechanisch #1

Menno combineert het natuurlijke met het mechanische. Hij onderzoekt mooie bewegingstechnieken en een beeldtaal waarin hij planten verwerkt.

Hillegon Brunt - De mens in de toekomst

Hillegon denkt na over hoe de wereld er in de toekomst uit zou kunnen zien. In deze nieuwe omgeving leven mensen, maar met een ander uiterlijk en andere eigenschappen dan nu.

Kamp Horst - Space is the place

De kunstenaars van Kamp Horst gebruiken foto’s en kindertekeningen als hun inspiratie. In de tentoonstelling is te zien hoe ze deze inspiratie gebruiken.

Het tentoonstellingsontwerp is gemaakt door Studio Made By.


Ticket to de Toekomst wordt mogelijk gemaakt door: