TENTOONSTELLING & WORKSHOPS

3 – 6 JAAR


Koop Tickets

Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 - 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag.

Kinderen van 7 t/m 12 jaar bezoeken De Moestuin

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Je ontdekt ZELF! in vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Werk een dagje mee in DE GROENTEKRAAM en ontdek wonderlijke groenten en insecten. Maak een ritje in Assepoesters koets en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Stap in de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle en rust daarna lekker uit op het strand. In de TANGRAMKAT maak je eindeloos veel tangramfiguren, van klein aan de muur tot heel groot op de vloer. En ben jij een artiest in de dop? Zoek dan backstage de beste outfit voor je act en klim op het podium van CIRCUS GIBRA.

ZELF! DOEN

Peuters en kleuters leren het meest door zelf te doen en te ontdekken. Daarvan krijgen ze zelfvertrouwen. In ZELF! krijgen ze die kans; ga samen met je kind op ontdekkingstocht, maar geef ruimte en tijd om zelf ontdekkingen te kunnen doen. Geef complimentjes, voer samen gesprekken, vertel verhalen en stel elkaar vragen. In ZELF! geven we de kinderen de ruimte om (kleine) keuzes te maken, leren ze om te kiezen en voelen dat hun mening ertoe doet.

WORKSHOPS

In ZELF! vormt een wisselend aanbod van korte workshops onderdeel van het bezoek. Iedere maand is er ook een Klooimiddag waar kinderen vrij aan de slag kunnen en een Voorleesmiddag waarin een prentenboek centraal staat, gevolgd door een creatieve workshop. Meer informatie

FEESTJE

Maak je verjaardag extra feestelijk en nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit in Villa Zebra voor een creatief verjaardagsfeestje! Kinderen tot en met 6 jaar kunnen kiezen uit de thema’s Circus Party of Hollebollewolf. Reserveer telefonisch (010 241 1717) of per e-mail.

GROEPEN

Wist je dat je ZELF! ook kunt bezoeken met een schoolgroep of BSO? Voor alle programma’s en reserveren kijk je op onze pagina voor het onderwijs.

KUNSTENAARS

In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck, Jeannette Ephraïm, Maranke Rinck & Martijn van der Linden, Peter de Boer, Studio MAKY (Kwannie Tang & Man-Yee Mok). De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.

Villa Zebra wordt structureel gesteund door gemeente Rotterdam.

ZELF! is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, Snickers- de Bruijn Stichting, Uitgeverij Lemniscaat, Van Cappellen Stichting, VSBfonds en Fiep Westendorp Foundation.