TENTOONSTELLING & WORKSHOPS

3 – 6 JAAR


Koop Tickets

Let op: Villa Zebra is van 11 t/m 22 maart Zebra gesloten i.v.m. verbouwing

Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 - 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag.

Kinderen van 7 t/m 12 jaar bezoeken De Moestuin

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Je ontdekt ZELF! in vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Maak een ritje in Assepoesters koets, speel een potje bingo bij grootmoeder op bed en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Stap in de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle, rust daarna lekker uit op het strand en ontdek wat jouw ideale vakantiebestemming is. Houd jij meer van het geven van een wervelende show? Zoek dan in de kleurrijke artiesteningang de beste outfit voor je act en klim op het podium in het nieuwe CIRCUS GIBRA. Experimenteer, sorteer, kruip, wiebel, voel en onderzoek in HET LABORATORIUM. Of ga je liever samen alles lezen en leren over tangramelementen in de TANGRAMKAT. Welke tangramfiguren maak jij?

ZELF! DOEN

Peuters en kleuters leren het meest door zelf te doen en te ontdekken. Daarvan krijgen ze zelfvertrouwen. In ZELF! krijgen ze die kans; ga samen met je kind op ontdekkingstocht, maar geef ruimte en tijd om zelf ontdekkingen te kunnen doen. Geef complimentjes, voer samen gesprekken, vertel verhalen en stel elkaar vragen. In ZELF! geven we de kinderen de ruimte om (kleine) keuzes te maken, leren ze om te kiezen en voelen dat hun mening ertoe doet.

WORKSHOPS

In ZELF! vormt een wisselend aanbod van korte workshops onderdeel van het bezoek. Iedere maand is er ook een Klooimiddag waar kinderen vrij aan de slag kunnen en een Voorleesmiddag waarin een prentenboek centraal staat, gevolgd door een creatieve workshop. Meer informatie

FEESTJE

Maak je verjaardag extra feestelijk en nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit in Villa Zebra voor een creatief verjaardagsfeestje! Kinderen tot en met 6 jaar kunnen kiezen uit de thema’s Circus Party of Hollebollewolf. Reserveer telefonisch (010 241 1717) of per e-mail.

GROEPEN

Wist je dat je ZELF! ook kunt bezoeken met een schoolgroep of BSO? Voor alle programma’s en reserveren kijk je op onze pagina voor het onderwijs.

KUNSTENAARS

In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck, Jeannette Ephraïm, Maranke Rinck & Martijn van der Linden, Peter de Boer, Studio MAKY (Kwannie Tang & Man-Yee Mok). De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.

Villa Zebra wordt structureel gesteund door gemeente Rotterdam.

ZELF! is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, Snickers- de Bruijn Stichting, Uitgeverij Lemniscaat, Van Cappellen Stichting, VSBfonds en Fiep Westendorp Foundation.