Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van Villa Zebra?

Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 -13.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 10.00 -17.00 uur

Tijdens vakanties (regio Rotterdam) hanteert Villa Zebra aangepaste openingstijden.

Heb je een ticket gekocht maar ben je verhinderd?
Geen zorgen. Stuur een mail met je tickets naar post@villazebra.nl en we boeken het bedrag zo snel mogelijk op je rekening terug. Je mag je aankoopbedrag natuurlijk ook doneren.

Zijn de museumwinkel en het ZebraCafé open?
De museumwinkel en het ZebraCafé zijn geopend tijdens de reguliere openingstijden van Villa Zebra.

Mag ik eten en drinken meenemen naar Villa Zebra?
Nee, dit is niet toegestaan. Wij maken een uitzondering voor waterflessen en babyvoeding. In het Zebracafé is een ruim assortiment (gezonde)snacks, koffie/thee en frisdranken verkrijgbaar.

Kan ik een ticket aan de deur kopen?
Het is op dit moment niet mogelijk om een ticket aan de deur te kopen. Tickets kunnen alleen online worden gekocht. Je ticket is geldig op de datum en het tijdstip dat op het ticket vermeld staat. Ook voor een bezoek met de Rotterdampas moet je online een ticket reserveren. Je kunt hier tickets kopen.


Overige vragen:

Hebben jullie WiFi?
Nee, we hebben geen WiFi. Zet je telefoon dus even uit en ga met je kinderen op ontdekkingstocht.

Waarom zijn er geen gummen en linialen in Villa Zebra?
Gummen is verbeteren en meten is precies weten, en dat hebben we niet nodig bij Villa Zebra. Als het gaat om kunst, is niets goed of fout. Verbeelding is verwonderen en mogelijkheden ontdekken.

Waarom staat er nergens van welk materiaal een kunstwerk gemaakt is?
Je verbeelding gaat ‘aan’ als je vrij associeert. Daarom stellen wij vragen bij onze kunstwerken die de verbeelding op weg helpen, in plaats van dat we vertellen waar een kunstwerk van gemaakt is. Als je daar na het filosoferen toch in geïnteresseerd bent, kun je het altijd vragen aan een van onze medewerkers. Grote kans dat deze eerst vraagt hoe jij dénkt dat het gemaakt is.

Is Villa Zebra toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Voor mindervaliden is Villa Zebra goed toegankelijk. Villa Zebra beschikt over een lift en een invalidentoilet. Villa Zebra beschikt niet over een eigen parkeerplaats, maar is er voldoende parkeerruimte in de omgeving.

Waarom krijg ik geen pen om de antwoorden op te schrijven?
Praten met elkaar vinden wij belangrijker dan opschrijven.

Wie zijn die mensen met naamkaartjes?
Dat zijn onze publieksbegeleiders die je van alles kunt vragen over onze tentoonstellingen en workshops. Maar: zij zullen jou ook vooral veel vragen stellen. Zo helpen ze je samen de kunstwerken en installaties te ontdekken.
En die kinderen met naamkaartjes, dat is ons Kinderpanel. Bij Villa Zebra worden we in alles wat we doen en maken bijgestaan door het enige echte Villa Zebra Kinderpanel: tien jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar.

Waarom kan ik pas meedoen aan de workshop nadat ik de tentoonstelling heb bezocht?
De tentoonstelling is samengesteld en opgebouwd om je verbeelding optimaal te stimuleren. Zo start je vol inspiratie aan de workshop.

Waarom splitsen jullie de leeftijden?
We houden rekening met de ontwikkeling van kinderen. Jonge kinderen mogen bijvoorbeeld alles aanraken. Oudere kinderen bieden we de rust om met elkaar te filosoferen, vrij te denken en te verbeelden. Zo stimuleren we de verbeeldingskracht van kinderen in elke levensfase.

Meer weten over het hoe en waarom van Villa Zebra? Lees hier alles over onze Villasofie.