Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van Villa Zebra?

Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 -13.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 10.00 -17.00 uur

In de zomervakantie (17 t/m 29 augustus) is Villa Zebra geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Kan ik een ticket aan de deur kopen?
Op dit moment is het alleen mogelijk om online een ticket te kopen. Je ticket is geldig op datum en het tijdstip dat op het ticket vermeld staat. Ook voor een bezoek met de Rotterdampas moet je online een ticket reserveren. Je kunt hier je kaartjes kopen.

Voor welke tentoonstellingen kan ik een ticket kopen?
Je kunt bij Villa Zebra een ticket kopen voor ZELF! (2 t/m 6 jaar) of voor Sea de Zee (5 t/m 12 jaar).

Heb je al tickets gekocht en kun je niet komen?
Het is altijd mogelijk om je ticket te verzetten naar een andere datum. Neem contact met ons op via post@villazebra.nl of via 010-2411717 om de mogelijkheden te bespreken.

Zijn de museumwinkel en het ZebraCafé open?
Ja, zowel de museumwinkel als het ZebraCafé zijn geopend tijdens de Villa Zebra openingsuren.

Kan ik met een groep (zes of meer personen) komen?
Ja, dit is mogelijk. We stellen het wel op prijs als groepen vanaf 10 personen zich vooraf aanmelden via post@villazebra.nl.

Hebben jullie WiFi?
Nee, we hebben geen WiFi. Zet je telefoon dus even uit en ga met je kinderen op ontdekkingstocht.

Waarom zijn er geen gummen en linialen in Villa Zebra?
Gummen is verbeteren en meten is precies weten, en dat hebben we niet nodig bij Villa Zebra. Als het gaat om kunst, is niets goed of fout. Verbeelding is verwonderen en mogelijkheden ontdekken.

Waarom staat er nergens van welk materiaal een kunstwerk gemaakt is?
Je verbeelding gaat ‘aan’ als je vrij associeert. Daarom stellen wij vragen bij onze kunstwerken die de verbeelding op weg helpen, in plaats van dat we vertellen waar een kunstwerk van gemaakt is. Als je daar na het filosoferen toch in geïnteresseerd bent, kun je het altijd vragen aan een van onze medewerkers. Grote kans dat deze eerst vraagt hoe jij dénkt dat het gemaakt is.

Is Villa Zebra toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Voor mindervaliden is Villa Zebra goed toegankelijk. Villa Zebra beschikt over een lift en een invalidentoilet. Villa Zebra beschikt niet over een eigen parkeerplaats, maar is er voldoende parkeerruimte in de omgeving.

Waarom krijg ik geen pen om de antwoorden op te schrijven?
Praten met elkaar vinden wij belangrijker dan opschrijven.

Wie zijn die mensen met naamkaartjes?
Dat zijn onze publieksbegeleiders die je van alles kunt vragen over onze tentoonstellingen en workshops. Maar: zij zullen jou ook vooral veel vragen stellen. Zo helpen ze je samen de kunstwerken en installaties te ontdekken.
En die kinderen met naamkaartjes, dat is ons Kinderpanel. Bij Villa Zebra worden we in alles wat we doen en maken bijgestaan door het enige echte Villa Zebra Kinderpanel: tien jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar.

Waarom kan ik pas meedoen aan de workshop nadat ik de tentoonstelling heb bezocht?
De tentoonstelling is samengesteld en opgebouwd om je verbeelding optimaal te stimuleren. Zo start je vol inspiratie aan de workshop.

Waarom splitsen jullie de leeftijden?
We houden rekening met de ontwikkeling van kinderen. Jonge kinderen mogen bijvoorbeeld alles aanraken. Oudere kinderen bieden we de rust om met elkaar te filosoferen, vrij te denken en te verbeelden. Zo stimuleren we de verbeeldingskracht van kinderen in elke levensfase.

Meer weten over het hoe en waarom van Villa Zebra? Lees hier alles over onze Villasofie.