Herfst!

Vakantieprogramma

19 okt, 20 okt, 22 okt, 23 okt, 24 okt, 25 okt, 26 okt, 27 okt

Jippie, herfstvakantie! Villa Zebra is weer alle dagen open (behalve maandags) van 12 tot 17 uur, in het weekend van 11 tot 17 uur. In de herfst kun je naar onze interactieve tentoonstelling voor peuters en kleuters, ZELF! en volg je de workshop Woeste Willem. Voor kinderen van 5 tot 12 is er onze gloednieuwe tentoonstelling Sea de Zee en daar maken ze zelf diepzeewezens in de bijbehorende workshop!

DIEPZEEWEZENS

In Sea de Zee leven verschillende, bijzondere wezens in de zee. Je ziet ze al tijdens het pootjebaden bij Jeroen Kuster of tijdens een tochtje op één van de schepen van Rens Krikhaar.. Als je kopje onder gaat zie je de bijzondere zeeslakken van Nurzehra Ulukaya. Hoe dieper je de zee in gaat, hoe geheimzinniger het wordt. Verscholen in de donkere, onbereikbare diepzee leven diepzeewezens die nog nooit iemand heeft gezien.

Stel dat er heel ver, verscholen in de diepzee, wezens wonen die nog nooit iemand heeft gezien. Ze wonen daar al jaren en kunnen in het donker overleven… Hou zouden deze wezens er uit zien en hoe (over)leven ze?

In de diepzee is het donker, heb je al bedacht hoe jouw wezen kan overleven in de donkere diepte? Wat (en hoe) eet het wezen en hoe vindt jouw wezen de weg te vinden in de diepzee?

Best lastig zo in je eentje toch? Het geheim van deze wezens is dat ze alleen kunnen overleven als ze samenwerken. Verzin met je gezin/gezelschap hoe de wezens samen overleven. Wie zorgt voor eten en wie voor een slaapplek? Wie houdt vervelende indringers buiten de deur of heeft een oplossing voor de plastic soep? Hoe zie je dat?

Woeste Willem  

Doe je piratenlapje om, bouw een sterk vlot en ga op de foto in jouw zee-avontuur.
Willem moppert, bromt en brult soms een beetje, maar vertelt maar wat graag over die keer dat hij een vliegende zwaardtandhaai uit zijn zeil heeft gered. Of over die andere keer… toen hij een enorm zeemonster moest verslaan en zijn hele schip werd vernield. Landrotten kunnen maar beter thuisblijven bij deze workshop. Dus doe je zwembandjes of piratenlapje om, bouw een sterk vlot en ga op de foto in jouw zee-avontuur.
De workshop Woeste Willem is onderdeel van ZELF! Dit is de interactieve tentoonstelling voor peuters en kleuters in het Rotterdamse kunstmuseum voor kinderen, Villa Zebra. Buitel door de vrolijke en spannende installaties en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht op de Maas. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen en laten de jongste kinderen in aanraking komen met kunst – of ze lekker kunst zelf aanraken.

Vier de zomervakantie bij Villa Zebra!

Tussen 13 juli t/m 25 augustus 2024 is Villa Zebra geopend van dinsdag-zondag, 10.00 - 17.00 uur.
Onze zomerkalender staat bomvol met leuke activiteiten! Neem hier een kijkje en mis niets!

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar, er is geen kaartverkoop aan de kassa.

Tot snel!