Pop-up Milieuparken

Special

25 okt, 4 nov, 8 nov, 25 nov

Doe mee met onze workshops tijdens de pop-up Milieuparken van Gemeente Rotterdam!

Een pop-up milieupark is een kleinere en reizende variant van één van de 7 milieuparken in Rotterdam die voor een paar uur in een wijk staat opgebouwd. Op de dag zelf staan containers klaar waar bewoners afval inleveren dat te groot is voor een huiscontainer of nog herbruikbaar is. Villa Zebra en Rotterdam Circulair organiseren in oktober en november workshops voor kinderen op de pop-up locaties. In deze workshops gaat de Rotterdamse kunstenaar Onno Poiesz creatief aan de slag met reeds aanwezige basismaterialen en ‘opbrengsten’ uit het milieupark. Hieruit ontstaan kunstwerken gemaakt door kind en kunstenaar. Op creatieve wijze wordt het bewustzijn over een circulaire economie gestimuleerd.

HET PROGRAMMA
ZIE JEZELF! is een doorlopend programma voor kinderen tussen 7-12 jaar oud. Door creatief bezig te zijn ontdekken kinderen zichzelf, wat bij ze past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Doe mee aan ZIE JEZELF! en onderzoek jouw plek in de wereld!

DE WORKSHOP
In de pop-up workshops gaan de kinderen creatief aan de slag met kunstenaar Onno Poiesz. Trek je oudste kleren aan, stroop je mouwen op en werk samen met Onno aan een tof graffitikunstwerk. We gaan werken met spuitbussen en met gevonden/gerecyclede vormen waar we overheen gaan spuiten. Ook gaan we onze eigen sjablonen maken, bijvoorbeeld met je naam, of iets dierbaars uit je huis. Verbaas jezelf over de mooie afdrukken.

DATA & LOCATIES

Woensdag 25-10-2023
13:00 – 15:00 uur
VREEWIJK – KORTE DREEF /GROENE ZOOM

Zaterdag 4-11-2023
12:00 – 14:00 uur
RUBROEK – HERMAN ROBBERSTRAAT

Woensdag 8-11-2023
13:00 – 15:00 uur
LISKWARTIER – BERKELSELAAN

Zaterdag 25-11-2023
12:00 – 14:00 uur
NOORDEREILAND – PRINS HENDRIKKADE


DIT WIL JE WETEN

Data: diverse data in oktober en november
Leeftijd: de workshops zijn geschikt voor kinderen tussen de 7 t/m 12 jaar
Entree: gratis deelname
Inloop! Kom langs en doe mee!