De Woekerende Moestuin

De Moestuin van Villa Zebra is geen gewone: hier gebeurt van alles buiten de perken. In deze tentoonstelling voor kinderen van 6 t/m 12 jaar onderzoek je aan de hand van het werk van twaalf kunstenaars het thema groei en bloei. Ook volg je een te gekke kunstworkshop.

Let op: wil je langskomen? Leuk! Lees wel eerst even onze nieuwe huisregels en zorg ervoor dat je een online een kaartje koopt.

In De Moestuin woelen kunstenaars jouw en hun eigen gedachten om met hun kunstwerken en allerlei onderzoeken. Kunstenaars bekijken de wereld net een beetje anders. Waarom lichten bijvoorbeeld die aardbeien op? Waar woekeren de groenten heen en wat groeit er aan jouw pizzaplant?

De tentoonstelling bestaat uit perken, net zoals in een moestuin. De kunstenaars Frank Bruggeman, Stefan Cools, Britt Dorenbosch, Jochem Rotteveel en Jessica Skowroneck hebben daarin een werkplek. Hun werk heeft zich tijdens het jaar van de tentoonstelling steeds verder ontwikkeld. Nu in de zomer is het tijd om de tentoonstelling buiten de perken te laten gaan: De Moestuin gaat woekeren! Kom kijken!

 

Feestje!

Vier je verjaardag met een Slakken Snack!

Hoe leid je slakken af zodat er straks nog wat te oogsten valt? Of het nu een bioscoop, achtbaan of brillenwinkel wordt, zorg dat ze jouw Slakken Snack laten staan. De jarige en zijn of haar vrienden worden in Villa Zebra ontvangen als VIP’s. Onder begeleiding van een medewerker bezoek je de tentoonstelling en daarna gaan jullie zelf creatief aan de slag in de feestworkshop.
Een Villa Zebra feestje kost € 15 per kind. Begeleiders betalen de toegangsprijs van € 10.

Meer info

Met de klas naar De Woekerende Moestuin?

De Moestuin van Villa Zebra is nét even anders. Kunstenaars laten er aardbeien oplichten, groenten woekeren en zorgen voor chaos in gestructureerde perkjes. Het kijken naar – en praten over kunstwerken staat centraal.

 

Bekijk het aanbod

Concept en samenstelling
Villa Zebra

Ontwerp en bouw tentoonstelling
Studio Made By

Grafisch Ontwerp
Art Collart

Illustraties educatief materiaal
Roozeboos, Anne de Bruijn

Deelnemende kunstenaars:
Frank Bruggeman, Stefan Cools, Britt Dorenbosch, Jochem Rotteveel, Jessica Skowroneck, Nicky Assmann & Joris Strijbos, Eelco Brand, Erwin Driessens & Maria Verstappen, Anne Geene, Olphaert den Otter, Paul de Reus en Arthur Stam.

Met dank aan:
Botanische Tuin Afrikaanderwijk, Immeke, Odin biologische foodcoop, Rotterdamse Munt, Stichting Natuurstad, Trompenburg Arboreum & Tuinen, vrijwilligers en stagiairs en Het Kinderpanel van Villa Zebra: Kiki, Leyla, Madelief, Maurits, Nienke, Nisa, Sofie en Riemer

De Moestuin wordt mogelijk gemaakt door:

  • Hoera. Villa Zebra is weer open! Je moet wel voor je komt een plekje reserveren door online een kaartje te kopen.

    Lees meer