Aanbod 3-6 jaar

In de tentoonstelling ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. Vijf interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. We gaan op ontdekkingstocht in de verschillende installaties, voeren gesprekken, vertellen verhalen en stellen elkaar vragen. Deze interactie draagt bij aan de taalontwikkeling. Aan ZELF! zijn drie educatieve programma’s gekoppeld:

IJsland (groep 0/2-4 jaar)

Lars, de kleine ijsbeer, drijft op een ijsschots weg uit zijn witte, koude wereld. Samen met Lars beleven we spannende, warme avonturen en onderweg verzamelen we de mooiste souvenirs op onze ijsschotsen. In dit programma ontdekken we o.a. de installatie Het Eiland en lezen we voor uit het prentenboek Kleine IJsbeer van Hans de Beer.

Tangram Eiland (groep 1/2/3)

Tangram? Wat is dat precies? We puzzelen exotische vogels, gevaarlijke krokodillen, en hier en daar een verdwaalde dino. De tangramdieren moeten natuurlijk ook een bijzondere plek krijgen om te kunnen wonen. Wat hebben de dieren nodig? In dit programma ontdekken we o.a. de installaties Tangramkat en Het Eiland en lezen we voor uit het prentenboek Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

Abracazoen (groep 1/2/3)

We verdiepen ons in verschillende spannende en grappige sprookjes. We verdwalen in het levensgrote Sprookjesboek van Caroline Ellerbeck, spelen sprookjesbingo en kijken welk sprookjesfiguur in ons schuilt. We gaan naar huis met een spannend, zielig of eng nieuw sprookjesgezicht. Uit welk sprookje kom jij? In dit programma ontdekken we de installatie Sprookjes Pop-Up.