Aanbod 3-6 jaar

Er zijn drie educatieve programma’s gekoppeld aan de tentoonstelling ZELF!  Binnen deze programma’s gaan we met peuters en kleuters (3 t/m 6 jaar) op ontdekkingstocht in de verschillende installaties, voeren gesprekken, vertellen verhalen en stellen elkaar vragen.

Het programma
Ieder programma start met ontvangst door een museumdocent. Vervolgens wordt er voorgelezen uit een kinderboek passend bij het gekozen thema. Het vervolg van het educatieve programma bestaat altijd uit 3 elementen. Er worden 2 installaties bezocht en er wordt een creatieve workshop gevolgd. Als afsluiting blikken we gezamenlijk terug op het programma. Er zijn twee programma’s beschikbaar voor groep 1, 2 en 3 genaamd ‘Tangram Eiland’ en ‘Abracazoen’.

Tangram Eiland
In dit programma lezen we voor uit het prentenboek Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek. Want wat is Tangram precies? Hierna gaan we op reis in een boot op zee en leven op het strand.  Wie gaat er vervolgens mee puzzelen? We maken een hond, kat, vogel of zelfs een huis met magneten. Dit programma wordt afgesloten met een creatieve workshop waarin de kinderen hun eigen eiland mogen maken.

Abracazoen

In dit programma lezen we voor uit het Sprookjesboek van Caroline Ellerbeck. Hierna verdiepen ons in verschillende spannende en grappige sprookjes. Wie woont er in het snoepjeshuis en van wie zijn die grote laarzen? Vervolgens mogen de kinderen zich verkleden als hun favoriete sprookjesfiguur, een sprookje naspelen op het podium van Cirus Gibra of sprookjes bingo spelen. Dit programma wordt afgesloten met een creatieve workshop waarin de kinderen hun eigen sprookjes masker maken.