Aanbod 6-12 jaar

Let op. Momenteel is vanwege de pandemie groepsbezoek nog even niet mogelijk!

De Moestuin van Villa Zebra is nét even anders. Kunstenaars laten er aardbeien oplichten, groenten woekeren en zorgen voor chaos in gestructureerde perkjes. Het kijken naar – en praten over kunstwerken staat centraal. We zoeken naar de associaties van leerlingen bij de kunst en concentreren op het stimuleren van de creativiteit en verbeeldingskracht. Leerlingen werken hun eigen ideeën uit en presenteren deze. Aan de tentoonstelling De Moestuin zijn de volgende educatieve programma’s gekoppeld:

Aardappel wil anders (groep 3)
De aardappel voelt zich wat saai… hij wil vrolijker en kleurrijker zijn… hoe zouden we dat kunnen regelen? We gaan aan de slag met gekleurde materialen. Natuurlijk geven we de gepimpte aardappels ook nog een naam.

Ketende krootjes (groep 3)
Wat denk jij dat er zich allemaal afspeelt onder de aarde? Wij zien de eerste tijd alleen de groene sprietjes aan de bovenkant groeien, maar wat de groenten samen allemaal bespreken onder de aarde hebben we vaak geen idee van. We maken ketende knollen, ruziënde wortels en balende bieten en stoppen ze daarna snel weer onder de grond.

Snoeien en bloeien (groep 4/5)
Welke moestuinplant mag niet ontbreken in de tuin? Leerlingen laten zich inspireren door gekke en onverwachte planten in de tentoonstelling en tekenen hun eigen moestuinplant. Raakt de tuin te vol? Tijd om rigoureus te snoeien!
Dit programma is te koppelen aan de volgende lesthema’s: voedsel, innovatie, bewaren, planten categoriseren, groei 

Platte Grond (groep 6/7/8)
Tijdens de workshop Platte Grond bewerk je je eigen moestuin. Wat kan daar allemaal in groeien en hoe ziet dat er dan uit? Laat je inspireren door de kunstwerken in de tentoonstelling en maak een bonte plattegrond van jouw moestuin.

Geheim in het tuinhuis (BSO)
In een afgelegen moestuin staat een tuinhuis. Op het eerste gezicht lijkt er misschien niets aan de hand, maar schijn bedriegt! Het huisje heeft namelijk een geheim. In dit programma bedenken en verbeelden kinderen wat er zich in het huisje afspeelt.

Dit programma is te koppelen aan de volgende lesthema’s: groei, emoties, fantasie, voedsel

Cultuurtraject Rotterdam

Villa Zebra is partner van het Cultuurtraject Rotterdam. Dit is een pakket waarbij leerlingen per jaar twee projecten uit verschillende kunstdisciplines bezoeken. Zo komen ze tijdens hun schoolloopbaan minstens één keer in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Zo verrijken we samen het onderwijs in Rotterdam.

Smaakt jullie bezoek aan Villa Zebra naar meer? Villa Zebra verzorgt tevens lessen en projecten op school!

klik voor trajecten in de klas

Hoera. Villa Zebra is weer open! Je moet wel voor je komt een plekje reserveren door online een kaartje te kopen.

Lees meer