Aanbod 7-12 jaar

De Moestuin van Villa Zebra is nét even anders. Kunstenaars laten er aardbeien oplichten, groenten woekeren en zorgen voor chaos in gestructureerde perkjes. Het kijken naar – en praten over kunstwerken staat centraal. We zoeken naar de associaties van leerlingen bij de kunst en concentreren op het stimuleren van de creativiteit en verbeeldingskracht. Leerlingen werken hun eigen ideeën uit en presenteren deze. Aan de tentoonstelling De Moestuin zijn drie educatieve programma’s gekoppeld:

Snoeien en bloeien (groep 4/5)

Welke moestuinplant mag niet ontbreken in de tuin? Leerlingen laten zich inspireren door gekke en onverwachte planten in de tentoonstelling en tekenen hun eigen moestuinplant. Raakt de tuin te vol? Tijd om rigoureus te snoeien!
Dit programma is te koppelen aan de volgende lesthema’s: voedsel, innovatie, bewaren, planten categoriseren, groei 

Pizza Plant (groep 6/7/8)

Stel je voor dat je je avondeten zó uit de tuin zou kunnen plukken. Hoe ziet een appelmoesboom of pizzaplant eruit? Leerlingen bedenken een kant-en-klare plant voor hun lievelingseten. Een gerecht met…groenten natuurlijk.
Dit programma is te koppelen aan de volgende lesthema’s: voedsel, innovatie, consumeren, groei

Geheim in het tuinhuis (BSO)

In een afgelegen moestuin staat een tuinhuis. Op het eerste gezicht lijkt er misschien niets aan de hand, maar schijn bedriegt! Het huisje heeft namelijk een geheim. In dit programma bedenken en verbeelden kinderen wat er zich in het huisje afspeelt.
Dit programma is te koppelen aan de volgende lesthema’s: groei, emoties, fantasie, voedsel

Cultuurtraject Rotterdam

Villa Zebra is partner van het Cultuurtraject Rotterdam. Dit is een pakket waarbij leerlingen per jaar twee projecten uit verschillende kunstdisciplines bezoeken. Zo komen ze tijdens hun schoolloopbaan minstens één keer in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Zo verrijken we samen het onderwijs in Rotterdam.

Smaakt jullie bezoek aan Villa Zebra naar meer? Villa Zebra verzorgt tevens lessen en projecten op school!

klik voor trajecten in de klas