Aanbod middenbouw (groep 3/4)

Kom met je klas naar ZIE JEZELF! Dat is ons nieuwe programma voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Door creatief bezig te zijn ontdekken kinderen zichzelf, wat bij ze past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden.

Educatief programma
Er is een educatief programma gekoppeld aan het programma ZIE JEZELF!, genaamd DROOMATLAS. Binnen dit programma zetten kinderen (groep 3/4) hun gevoelens, emoties of karakter om in waanzinnige kunstwerken. Tijdens jullie bezoek wordt de klas begeleid door een Villasoof. Dit zijn rondleiders die kinderen laten spelen met hun verbeelding. Na een bezoek aan ZIE JEZELF! voeren jullie gesprekken, vertellen verhalen en stellen elkaar vragen over het thema. Hierna volgt de groep een workshop waarin iedereen zelf een kunstwerk maakt. Onze Villasofie en workshop worden aangepast op het niveau van de klas.

DROOMATLAS
In je dromen kan alles, je kunt overal naartoe. Binnen het thema DROOMATLAS onderzoek je aan de hand van drie installaties alles over dromen. Want hoe kom je eigenlijk in dromenland? En als je naar de maan wilt, wat heb je dan allemaal nodig? Of als iemand je uitnodigt in zijn of haar droom, kun je elkaar dan wel vinden? Om antwoord te krijgen op al deze vragen hebben we een droomatlas nodig. Met deze kaarten kun je elkaars dromen bezoeken. Waar ontmoeten jullie elkaar? Op de middenstip van een voetbalstadion, bij een popconcert, op een tropisch eiland of misschien wel in de ruimte?

Cultuurtraject Rotterdam
Villa Zebra is partner van het Cultuurtraject Rotterdam. Dit is een pakket waarbij leerlingen per jaar twee projecten uit verschillende kunstdisciplines bezoeken. Zo komen ze tijdens hun schoolloopbaan minstens één keer in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Zo verrijken we samen het onderwijs in Rotterdam.


Reserveren:
Wil je een groepsbezoek reserveren? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 5 werkdagen contact op. De reservering is pas definitief na ontvangst van een bevestiging vanuit Villa Zebra.

Voor vragen, mail naar post@villazebra.nl.

Middenbouw groep 3/4
Alleen voor scholen
We ontvangen groepen van dinsdag t/m vrijdag
€5,- per kind, incl. workshop, min. 8 kinderen
Met welke groep(en) wil je op bezoek komen?:
Kies je niveau:
Betaalwijze:

Vier de zomervakantie bij Villa Zebra!

Tussen 13 juli t/m 25 augustus 2024 is Villa Zebra geopend van dinsdag-zondag, 10.00 - 17.00 uur.
Onze zomerkalender staat bomvol met leuke activiteiten! Neem hier een kijkje en mis niets!

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar, er is geen kaartverkoop aan de kassa.

Tot snel!