Aanbod middenbouw (groep 3,4,5)

Kom met je klas naar ZIE JEZELF! Dat is ons nieuwe programma voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Door creatief bezig te zijn ontdekken kinderen zichzelf, wat bij ze past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden.

Educatief programma
Er is een educatief programma gekoppeld aan het programma ZIE JEZELF! gemaand SAMEN THUIS. Binnen dit programma zetten kinderen (groep 3/4/5) hun gevoelens, emoties of karakter om in waanzinnige kunstwerken van zichzelf. Je klas wordt begeleidt door een Villasoof. Dit zijn rondleiders die kinderen laten spelen met hun verbeelding. Na een bezoek aan ZIE JEZELF! voeren we gesprekken, vertellen verhalen en stellen elkaar vragen over het thema thuis. Hierna volg je een workshop waarin je zelf een kunstwerk maakt. Onze Villasofie en workshop is aangepast op het niveau van de klas.

SAMEN THUIS!
Bij wie voel jij je het meeste thuis? Wat doen jullie allemaal samen? Kunstenaar Efrat Zehavi heeft haar hele familie nagemaakt. Ook al woont een deel van haar familie ver weg, zo zijn ze toch allemaal bij haar in de buurt. Samen maken we een hele grote familie. Iedereen is welkom!

Ontvangst schoolgroepen
Van dinsdag t/m vrijdag ontvangen we schoolgroepen. Voor het reserveren van een groepsbezoek neem contact op met post@villazebra.nl of bel naar 010-2411717.


Cultuurtraject Rotterdam
Villa Zebra is partner van het Cultuurtraject Rotterdam. Dit is een pakket waarbij leerlingen per jaar twee projecten uit verschillende kunstdisciplines bezoeken. Zo komen ze tijdens hun schoolloopbaan minstens één keer in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Zo verrijken we samen het onderwijs in Rotterdam.