Aanbod onderbouw (groep 1/2)

Er zijn drie educatieve programma’s gekoppeld aan de tentoonstelling ZELF!  Binnen deze programma’s gaan we met kleuters op ontdekkingstocht in de verschillende installaties, voeren gesprekken, vertellen verhalen en stellen elkaar vragen. Deze educatieve programma’s zijn geschikt voor groep 1 en 2 van het basisonderwijs.

Het programma
Ieder programma start met ontvangst door een museumdocent. Vervolgens wordt er voorgelezen uit een kinderboek passend bij het gekozen thema. Het vervolg van het educatieve programma bestaat altijd uit 3 elementen. Er worden 2 installaties bezocht en er wordt een creatieve workshop gevolgd. Als afsluiting blikken we gezamenlijk terug op het programma. Er zijn drie programma’s beschikbaar genaamd ‘Een Ruimtehuis’, ‘Tangram Eiland’ en ‘Abracazoen’. De totale duur van het kleuterprogramma is 1,5 uur.

Een Ruimtehuis
In dit programma lezen we voor uit het prentenboek Thuis van Mark Janssen. In dit woordeloze verhaal leren we Moon kennen – een ruimtewezen die de aarde bezoekt. Een meisje dat hem ziet landen, leidt hem rond door haar thuis: de aarde. We praten met elkaar over ‘thuis’. Waar voel jij je thuis? En wie wonen er bij jou thuis? Dit programma wordt afgesloten met een creatieve workshop waarin kinderen hun eigen ruimtewezen maken met klei en restmaterialen. Laat jij het ruimtewezen ook jouw thuis zien?

Tangram Eiland
In dit programma lezen we voor uit het prentenboek Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek. Want wat is Tangram precies? Hierna gaan we op reis in een boot op zee en leven op het strand.  Wie gaat er vervolgens mee puzzelen? We maken een hond, kat, vogel of zelfs een huis met magneten. Dit programma wordt afgesloten met een creatieve workshop waarin de kinderen hun eigen eiland mogen maken.

Abracazoen
In dit programma lezen we voor uit het Sprookjesboek van Caroline Ellerbeck. Hierna verdiepen ons in verschillende spannende en grappige sprookjes. Wie woont er in het snoepjeshuis en van wie zijn die grote laarzen? Vervolgens mogen de kinderen zich verkleden als hun favoriete sprookjesfiguur, een sprookje naspelen op het podium van Cirus Gibra of sprookjes bingo spelen. Dit programma wordt afgesloten met een creatieve workshop waarin de kinderen hun eigen sprookjes masker maken.


Reserveren:
Wil je een groepsbezoek reserveren? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 5 werkdagen contact op. De reservering is pas definitief na ontvangst van een bevestiging vanuit Villa Zebra.

Voor vragen, mail naar post@villazebra.nl.

Onderbouw groep 1/2
Alleen voor scholen
We ontvangen groepen van dinsdag t/m vrijdag
€5,- per kind, incl. workshop, min. 8 kinderen
Met welke groep(en) wil je op bezoek komen?:
Kies je programma:
Kies je niveau:
Betaalwijze: