Kinderpanel

Bij Villa Zebra worden we in alles wat we produceren bijgestaan door het enige echte Villa Zebra Kinderpanel. Het Kinderpanel bestaat uit tien jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar.
Sommigen van hen vinden kunst superboeiend, anderen hebben er niks mee, en allemaal zijn ze voor ons even onmisbaar.

Deze jonge ervaringsdeskundigen komen eens per maand bijeen en brainstormen dan met ons over allerhande thema’s.  Met elkaar bespreken we kunstwerken en nieuwe tentoonstellingsideeën, we proberen workshops uit en denken na over programma’s voor scholen. Slaat het Kinderpanel er niet op aan, dan gaat het niet door, en zo simpel is het.

De leden van het Kinderpanel hebben elk hun eigen naamkaartje en vormen een belangrijk onderdeel van het team van Villa Zebra. Wanneer ze in huis zijn, beantwoorden ze vragen van bezoekers of wijzen ze hen de weg door het gebouw. Op openingen verzorgen de kinderen van het Kinderpanel traditiegetrouw de eerste rondleidingen door de nieuwe tentoonstelling. Dit doen ze uiteraard op basis van onze Villasofie, die ze als geen ander beheersen.

Het Villa Zebra Kinderpanel bestaat al bijna 15 jaar. Sommige oud-kinderpanelleden keerden terug naar Villa Zebra als stagiair of vrijwilliger en de leden van het eerste uur zijn al volwassen! We twijfelen er niet aan dat op een dag de eerste koters van oud-Kinderpanelleden over de Villa Zebra-drempel stappen om de kracht van verbeelding te komen ontdekken…