Stop! Monsters & Bij de dokter

Nieuwe installaties voor tentoonstelling ZELF!

Villa Zebra presenteert:
STOP! MONSTERS! & BIJ DE DOKTER 

Rotterdam, oktober 2021 – Levensgrote, hongerige rommelmonsters en een echt ziekenhuis. De begane grond van Villa Zebra is dankzij het Kickstart Cultuurfonds en de Fiep Westendorp foundation verbouwd en uitgebreid met 2 nieuwe, uitdagende installaties. ‘Stop! Monsters’ en ‘Bij de dokter’ zijn onderdeel van de permanente tentoonstelling ZELF! en kunnen vanaf heden ontdekt worden door nieuwsgierige peuters en kleuters van 2 t/m 6 jaar.

STOP! MONSTERS!
De installatie Stop! Monsters! is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van kunstenaar/illustrator Mark Janssen en laat 3 levensgrote monsters zien die honger hebben. Kruip door het groene huisje naar de wereld van de monsters en ga op weg. Onderweg verzamel je oude spullen en materialen om aan de monsters te voeren. Hoe meer spullen je de monsters geeft, hoe blijer ze worden!

Is jouw kamer gevuld met belangrijke rommel, bijzondere troep, eenzame sokken en vergeten broodtrommels? Ben jij een kleine of juist een grote verzamelaar? De Villa Zebra monsters worden blij van jouw rommel! Het plastic monster, het groene monster en het textiel monster kunnen niet wachten om jouw schatten te ontdekken (en op te eten).

BIJ DE DOKTER
Welkom bij de dokter, heb je een afspraak of is het een spoedgeval? Ben je patiënt of de dokter zelf? De nieuwe installatie ‘Bij de dokter’ bestaat uit een echt ziekenhuis en werk van kunstenaars Gees Voorhees en Renee Reijnders van Dutch Dolls en Nana Koekoek. Bij hoofdpijn, een gebroken arm, pijnloze vaccinaties en gewonde ouders bezoek je snel het Villa Zebra ziekenhuis!

Is er een dokter in de zaal? Wat is er aan de hand? Bekijk voor de zekerheid de Röntgenfoto’s. Maak dan zelf een handig, grappig, kort, scheef of lang mens. Waar begin je? Pak je eerst een oor? Als de patiënt blij en klaar is, laat hem dan aan iedereen zien. Hartelijk dank voor je hulp in ons ziekenhuis!.

Noot voor de redactie:
Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Villa Zebra | Nina Aelbers | nina@villazebra.nl.nlVilla Zebra – Het leukste kunstuitje voor het hele gezin!
Bij Villa Zebra ontwikkelen we tentoonstellingen en kunstworkshops voor kinderen tussen de 2 – 12 jaar en verzorgen we kunst educatieve trajecten op scholen én op locatie. Villa Zebra daagt kinderen uit om te spelen met hun verbeelding door een wereld te creëren waarin het onverwachte kan en mag gebeuren. We zetten ons in om zoveel mogelijk jonge kinderen en hun families kennis te laten maken met (hedendaagse)kunst. Want dat is waar het bij ons om draait: ieder kind in Rotterdam – In Nederland – moet de kans krijgen om zich te verwonderen over kunst.