POEF PAF STAF!

Workshop

9 juli - 31 oktober 2022

Ga in ZELF! op avontuur in de installatie van Caroline Ellerbeck en verzin je eigen sprookjesverhalen. Als jij een toverstaf zou hebben, wat zou je dan veranderen aan de sprookjes? Wie zou jij veranderen in een stoere kikker en wie in een (te)gekke prins? Maak in de workshop je eigen POEF PAF STAF en bedenk er een korte of juist hele lange toverspreuk bij. Laat vervolgens al je wensen uitkomen…

De workshop POEF PAF STAF! is gebaseerd op het versje ‘Het Toverstokje’ van Annie MG Schmidt.

Toen Hansje Pansje Pingeling vanmorgen vroeg naar buiten ging, toen vond hij bij het kippenhok een toverstok.

Hij veranderde 2 heren in hele grote bruine beren en hij veranderde 2 vrouwen in hele mooie witte pauwen.


Hans ging naar school en kwam daar binnen en ging er dadelijk beginnen: de juffrouw werd meteen een paard. De meester werd een mokkataart.


Maar alle kinderen die er zaten, die heeft hij rustig zo gelaten. Jeroen en Kees en Hein en Piet, nee, die veranderde hij niet.


Alle kinders gingen mee: ze vonden het een leuk idee! En telkens als er iemand werd veranderd in een koe of hert,

dan riepen ze heel hard: Hoera! Het was een heerlijk spel, maar ja, er was na 14 uur getover geen volwassenen meer over.

Ze gingen zitten, in een kring, en Hansje Pansje Pingeling zei: Hokus, Pokus, Wielewaal! En alles was weer normaal!

Hun vaders en hun moeders waren geen mezen meer of ooievaren maar heel gewone grote mensen. Wat kun je je nog beter wensen?

Alleen de meester is verdwenen vanaf zijn haren tot zijn tenen. Hij was een taartje moet je weten, en iemand heeft hem opgegeten.