POP-UP HOOGVLIET

Pop-Up

t/m 23 oktober 2020

Deze herfstvakantie Popt Villa Zebra op in Hoogvliet! Doe mee met onze fijne serie kunstworkshops gegeven door echte kunstenaars! Iedere dag is anders, wel allemaal in het thema ZEE.

Met dagelijks twee kunstworkshop voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar. Deelname is gratis!

Sea you!

Locatie: OBS ‘T Prisma, Nieuwe Wetering 251, Hoogvliet

Ma 19 oktober  

10:30 Zeedruk (3 t/m 6)
10:30 Zeegym Zwermen (7 t/m 12)
13:30 Zeedruk (7 t/m 12)
13:30 Zeegym Zwermen (3 t/m 6)

  • ONDINE DE KROON // ZEEDRUK

Ontwerp samen met Ondine de Kroon de mooiste afdrukken op jouw Zeezak. Is je tas eerst van een zeemonster geweest, en zie je zijn schubafdrukken nog een beetje zitten? Zitten er een scheermesje en een mossel hoopvol aan de zijkant vastgekleefd? Zijn bij jou de haaientanden nog duidelijk zichtbaar? Zeedruk flarden van jouw spannende zeeverhalen. En iedereen zal jaloers gaan vragen waar je die tas hebt gekocht!

  • JEROEN KUSTER // ZWEMGYM ZWERMEN

De meeste zeewormen leiden een rustig leventje op de zeebodem. De zandworm krijg je vrijwel nooit te zien, tenzij je een visser bent. Samen met Jeroen stampen we op de modder, gymen we er op los tot zelfs de meest verlegen, nietsvermoedende zeewormen, anemonen en gedrochtjes op onze tafel belanden en uiteindelijk een schitterend kunstwerk vormen.

Di 20  oktober  

10:30 Glibberige Schubzeedieren  (3 t/m 6)
10:30 Scheepstimmerwerf  (7 t/m 12)
13:30 Glibberige Schubzeedieren(7 t/m 12)
13:30 Scheepstimmerwerf  (3 t/m 6) 

  • MINNE SMITS // SCHEEPSTIMMERWERF

Werk mee in de Scheepstimmerwerf van Minne aan de constructie van een containerschip, of maak een belangrijk reddingsvlot dat net aangevallen wordt door meerkoppige zeemonsters. Timmer jij een eigen zeemonster of ga je naar huis met een zwaardtandhaai?

  • GERJANNE VAN ZUILEN // GLIBBERIGE SCHUBZEEDIEREN

Diep in de zee, tussen het koraal, zwemmend tussen de gevaarlijke haaien en scheepswrakstukken leven zeer zeldzame zachte glibberige schubdieren.  Zelden zie je ze van dichtbij, maar vandaag zwemmen of springen ze opeens voor je neus en kijken ze je aan met die speciale ogen.

Woe 21 oktober

10:30 Slijmerige Zeeslakken (3 t/m 6)
10:30 Graffiti  (7 t/m 12)
13:30 Slijmerige Zeeslakken (3 t/m 6)
13:30 Graffiti (7 t/m 12)

  • ONNO POIESZ // GRAFFITI

Trek je oudste kleren aan, stroop je mouwen op en werk samen met Onno aan een container graffitikunstwerk. Aan welke kleur, letters en cijfers herkennen we jouw container? Wat zou jij in een container laten verschepen? Bouw mee aan een torenhoog Containerkunstwerk.

  • WONDERAAR KUNSTEDUCATIE // SLIJMERIGE ZEESLAKKEN

Zet je duikbril op en tuur in de dieptes van de zee, daar helemaal in het donker kruipen de mooiste zeeslakken om die zwarte zee een beetje kleur te geven. Paars met gele strepen, fluorescerend roze wratjes, galaxy lijfjes je kunt het zo gek niet bedenken en ze bestaan echt. Volg jouw slijmspoor tot op de bodem van de Zee en maak je eigen kleurrijke slijmerige zeeslak.

Do 22  oktober

10:30 Havengrijpers (3 t/m 6)
10:30 Woord Zee (7 t/m 12)
13:30 Havengrijpers (7 t/m 12)
13:30 Woord Zee (3 t/m 6)

  • JOHAN KLEINJAN // HAVENGRIJPERS

Ontwerp, plak, lijm, knip en bouw je eigen supersonische handige Havengrijper. We recyclen de plasticsoep en maken van bakjes, blikjes, buisjes en tandwielen grijpgrage machines die containers en andere zware spullen van A naar B kunnen hijsen.

  • CHANTAL VAN HEESWIJK // WOORD-ZEE

Heb jij altijd je woordje klaar en verzin jij vaak schitterende schrijfsels. Of vind jij woorden bedenken normaal juist heeeeel ingewikkeld en saai?! Ga dan aan de slag met Chantal van Heeswijk, zij maakt samen met jou van ieder woord een groot feestje. Teken en schrijf de mooiste beelden en woorden tot klets-natte verhalen en stuur ze per flessenpost de Woord-Zee in.

Vrij 23 oktober

10:30 Korreltje Zout (3 t/m 6)
10:30 Kwallenballen(7 t/m 12)
13:30 Korreltje Zout (7 t/m 12)
13:30 Kwallenballen (3 t/m 6) 

  • STUDIO MAKY // KWALLENBALLEN

Ook jij hebt normaal liever geen warme prikkelbare glibberige gekleurde kwal langs je benen glijden als je net lekker in de zee wilt springen, maar na deze workshop denk je daar vast anders over. Ontwerp, knip, plak, aai en naai samen met Studio MAKY je meest lieve, prima aaibare kwallenbal om lekker mee te knuffelen.

  • TOINE KLAASSEN // KORRELTJE ZOUT

Performancekunstenaar Toine Klaassen, de Dutch Bushman, neemt de Zee natuurlijk met een korreltje zout en zand. Deze keer is de MEEUWENKONING in hem wakker geworden en kun je samen met hem ‘meeveren’  in een oneindige zee van verbeelding. Hoor jij de windwaaiervoelers en de blubpijp voor plasticsoepvissen al? Vier gezamenlijk de zee in een vloedlijn rijk van aanspoelsels.

Vier de zomervakantie bij Villa Zebra!

Tussen 13 juli t/m 25 augustus 2024 is Villa Zebra geopend van dinsdag-zondag, 10.00 - 17.00 uur.
Onze zomerkalender staat bomvol met leuke activiteiten! Neem hier een kijkje en mis niets!

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar, er is geen kaartverkoop aan de kassa.

Tot snel!