Sea de Zee

Sea de Zee is de nieuwe interactieve expositie voor kinderen van 5 tot 12 jaar in Villa Zebra. Een tentoonstelling vol schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, gedichten en spoken word.

Ga mee met de stroming, kijk en luister naar de zee. Klim op het duinpan en verschuif interactieve werken groter dan jezelf van Nazif Lopulissa. Jut bij de strandinstallatie van Esther Dijkstra, kruip dwars door monsters van Nurzehra Ulukaya…

… en laat je meevoeren door gedichten van verschillende dichters, zoals Derrek Otte, Dean Bowen en burgemeester (en dichter) Ahmed Aboutaleb.

Gedurende de tentoonstelling verzamel je ideeën voor je gedicht, waarna je dit gedicht aan elkaar plakt en per flessenpost verstuurt naar de volgende bezoeker. Ook volg je een workshop waarin je zelf een kunstwerk maakt. Spring in het diepe en ga spelen met je verbeelding!

Workshop
bij deze tentoonstelling

Schuilen in het zeeschuim t/m 31 december 2021

Een winterse storm laat de zee kolken en razen. De zee golft zo woest dat er heel veel zeeschuim ontstaat, je ziet geen hand voor ogen en je weet niet meer wat onder en boven is. Ook de kunstwerken in Sea de Zee worden meegesleurd door de woeste, kolkende zee. Ondersteboven, achterstevoren, heen en weer, schots en scheef, drijven ze in de stormende zee.  Als de storm weer is gaan liggen, is Sea de Zee een grote puinhoop, de kunstwerken zijn door elkaar geschud en overal zie je grote vlokken zeeschuim.

In de workshop maak je van alle losgestormde stukken kunstwerk weer een heel nieuw kunstwerk. Gebruik de inspiratie die je hebt opgedaan met het maken van collages bij het werk van Ester Dijkstra. Zodra er nieuwe kunstwerken zijn ontstaan is het tijd om ze veilig weg te stoppen; veilig voor een volgende storm. Waar kan dat nou beter dan in het zeeschuim? Experimenteer met verschillende lagen plastic. Probeer uit, doe er iets bij en haal weer weg. Steeds opnieuw. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Net als in het werk van Edwin Jans en Rosa Peters.

Met de klas naar
Sea de Zee?

Deelnemende kunstenaars
Maidie van den Bos, Maaike Canne, Esther Dijkstra, Arash Fakhim, Laan Irodjojo, Edwin Jans, Rens Krikhaar, Jeroen Kuster, Nazif Lopulissa, Rosa Peters, Nurzehra Ulukaya.

Deelnemende dichters
Ahmed Aboutaleb, Dean Bowen, jeugdstadsdichter R’dam 2020 Vienne Haagoort, Mariana Hirschfeld, M., Young Mitch Poetry, Derek Otte, Lot Piscear, Marjolein Roozen, Stardjos, Sander Zweerts de Jong

Sea de Zee is mede mogelijkheid gemaakt door: