Sea de Zee

Sea de Zee is de nieuwe interactieve expositie voor kinderen van 5 tot 12 jaar in Villa Zebra. Een tentoonstelling vol schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, gedichten en spoken word.

Ga mee met de stroming, kijk en luister naar de zee. Klim op het duinpan en verschuif interactieve werken groter dan jezelf van Nazif Lopulissa. Jut bij de strandinstallatie van Esther Dijkstra, kruip dwars door monsters van Nurzehra Ulukaya…

… en laat je meevoeren door gedichten van verschillende dichters, zoals Derrek Otte, Dean Bowen en burgemeester (en dichter) Ahmed Aboutaleb.

Gedurende de tentoonstelling verzamel je ideeën voor je gedicht, waarna je dit gedicht aan elkaar plakt en per flessenpost verstuurt naar de volgende bezoeker. Ook volg je een workshop waarin je zelf een kunstwerk maakt. Spring in het diepe en ga spelen met je verbeelding!

Workshop
bij deze tentoonstelling

Diepzeewezens t/m 18 december 2020

In Sea de Zee leven verschillende, bijzondere wezens in de zee. Je ziet ze al tijdens het pootjebaden bij Jeroen Kuster of tijdens een tochtje op één van de schepen van Rens Krikhaar.. Als je kopje onder gaat zie je de bijzondere zeeslakken van Nurzehra Ulukaya. Hoe dieper je de zee in gaat, hoe geheimzinniger het wordt. Verscholen in de donkere, onbereikbare diepzee leven diepzeewezens die nog nooit iemand heeft gezien.

Stel dat er heel ver, verscholen in de diepzee, wezens wonen die nog nooit iemand heeft gezien. Ze wonen daar al jaren en kunnen in het donker overleven… Hou zouden deze wezens er uit zien en hoe (over)leven ze?

In de diepzee is het donker, heb je al bedacht hoe jouw wezen kan overleven in de donkere diepte? Wat (en hoe) eet het wezen en hoe vindt jouw wezen de weg te vinden in de diepzee?

Best lastig zo in je eentje toch? Het geheim van deze wezens is dat ze alleen kunnen overleven als ze samenwerken. Verzin met je gezin/gezelschap hoe de wezens samen overleven. Wie zorgt voor eten en wie voor een slaapplek? Wie houdt vervelende indringers buiten de deur of heeft een oplossing voor de plastic soep? Hoe zie je dat?

Met de klas naar
Sea de Zee?

Deelnemende kunstenaars
Maidie van den Bos, Maaike Canne, Esther Dijkstra, Arash Fakhim, Laan Irodjojo, Edwin Jans, Rens Krikhaar, Jeroen Kuster, Nazif Lopulissa, Rosa Peters, Nurzehra Ulukaya.

Deelnemende dichters
Ahmed Aboutaleb, Dean Bowen, jeugdstadsdichter R’dam 2020 Vienne Haagoort, Mariana Hirschfeld, M., Young Mitch Poetry, Derek Otte, Lot Piscear, Marjolein Roozen, Stardjos, Sander Zweerts de Jong

Sea de Zee is mede mogelijkheid gemaakt door:
Mondriaanfonds, Volkskracht, Fonds 21, VSB fonds, BankGiroLoterijfonds, Lirafonds, Prins Bernard Cultuur Fonds Zuid Holland, Elise Mathilde Fonds, Erasmusstichting

  • Hoera. Villa Zebra is weer open! Je moet wel voor je komt een plekje reserveren door online een kaartje te kopen.

    Lees meer