SNELLER DAN SNEL

Workshop

12 maart - 29 maart 2024

Tussen 11 maart – 29 maart is het programma ZIE JEZELF! tijdelijk gesloten wegens de ombouw naar het nieuwe thema ‘DROMENWERELD’. Kinderen tussen de 7 – 12 jaar kunnen tijdens de ombouwperiode deelnemen aan de workshop SNELLER DAN SNEL; creëer een unieke windfiets of ontdek klein Rotterdam in je zelfgemaakte zonneauto.

SNELLER DAN SNEL
Stel je voor dat je Rotterdam verkent, voortgestuwd door de kracht van duurzame energie. Zweef je door de wolken, scheur je door het water of duik je ondergronds? In de workshop SNELLER DAN SNEL bouwen we voertuigen op wind- en zonne-energie. Kinderen creëren hun eigen unieke windfiets of zelfbedachte zonneauto, terwijl ze leren hoe deze eco-vriendelijke voertuigen bijdragen aan een schone stad. SNELLER DAN SNEL stimuleert creativiteit, bevordert samenwerking en laat kinderen op een speelse manier kennismaken met hun omgeving.

Verken Rotterdam!
Wanneer de voertuigen klaar zijn, begint de reis! In onze speelruimte kunnen kinderen zelf Rotterdam verkennen en transformeren. Met geïllustreerde blokken kunnen ze bruggen, wegen en wolkenkrabbers bouwen langs de Maas. Dit is niet alleen een knutselervaring, maar ook een manier voor kinderen om spelenderwijs te leren over hun directe omgeving.

Connectie met de Omgeving
Villa Zebra biedt het mooiste uitzicht op Rotterdam, en we willen dat de kinderen hiervan genieten. Speciaal hiervoor hebben we een kijkkaart gemaakt voor het raam, met een diorama van de stad en boeiende vragen. Hoe heet die brug? Wat drijft er in het water? En wat gebeurt er onder water? Het avontuur stopt niet bij het maken van voertuigen; het gaat verder met het ontdekken van de echte wereld om ons heen.

DIT WIL JE WETEN:

Data: vanaf 12 maart 2024 t/m 29 maart 2024
Tijden: doorlopend tijdens openingstijden
Locatie: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 (begane grond)
Leeftijd: deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 7 t/m 12 jaar
Tickets: reserveer je Villa Zebra ticket via de volgende link.