STAGE ONDERWIJS

Stage: onderwijs (vakdocent beeldende kunst)

Villa Zebra zet tentoonstellingen, workshops en educatieve programma’s voor kinderen op een eigenzinnige manier in het culturele veld. Met een klein en hecht team zorgen we ervoor dat kinderen leren spelen met verbeelding, en het blikveld van de ouders wordt verruimd. Wil je daar aan bijdragen? Kom dan stage lopen bij Villa Zebra.

We spelen met de verbeelding van kinderen door een jaarlijks wisselende expositie, het geven van kunstworkshops en onze interactieve tentoonstelling voor kleuters en peuters: ZELF!  Daarnaast zijn wij een belangrijke speler op beeldende kunsteducatie binnen de Rotterdamse basisscholen en brengen wij kunst naar de wijk toe met onze pop-upinstallaties en verschillende workshops.

Wij nemen doorlopend stagiaires aan van beroepsopleidingen in de kunst, het onderwijs en de museale sector. In overleg met je begeleidende docent vooraf een programma op maat vastgesteld waarin ruimte kan worden ingebouwd voor praktijkopdrachten in het museum of eigen onderzoek.

Onderwijs

Op de afdeling onderwijs zijn er stageplekken studenten beeldend docent, vanaf het tweede jaar. Je zult je bezig houden met het ontwikkelen en begeleiden van beeldende lessen op basisscholen. Je loopt mee met de vakdocent en assisteert in het ontwikkelen van materiaal. Afhankelijk van de lengte van je stage kun je ook zelf verantwoordelijk worden voor het verzorgen van beeldende kunsteducatie op basisscholen.

Voor deze stage verwachten we dat je minimaal 18 jaar bent en tenminste twee dagen in de week stage kunt lopen. De periode is variabel. Stuur je motivatie met CV naar Ester Huijnen (coördinator onderwijs): ester@villazebra.nl.

Staat jouw stage er niet tussen maar heb je wel interesse om bij Villa Zebra stage te lopen? Stuur dan een CV en motivatie naar evelien@villazebra.nl dan kijken we wat er mogelijk is. Geef in je mail ieder geval aan: hoeveel dagen je stage kunt lopen (minimaal drie dagen per week voor een periode voor minimaal drie maanden), je opleiding en jaargang, op welke afdeling/richting je stage zou willen lopen en wat je bij Villa Zebra zou willen leren.

*Villa Zebra biedt geen stagevergoeding. Wel vergoeden we eventuele reis- en onkosten.

Naast inhoudelijke en educatieve stages is er ook plaats voor een stagiaire vakdocent beeldende kunstlessen en voor een stagiaire marketing & communicatie.