Stage educatie en onderwijs

Stage: educatie en programma in Villa Zebra

Villa Zebra zet tentoonstellingen, workshops en educatieve programma’s op een eigenzinnige manier in het culturele veld. Met een klein en hecht team zorgen we ervoor dat kinderen leren spelen met verbeelding, en het blikveld van de ouders wordt verruimd. Wil je daar aan bijdragen? Kom dan stage lopen bij Villa Zebra.

We spelen met de verbeelding van kinderen door een jaarlijks wisselende expositie, het geven van kunstworkshops en onze interactieve tentoonstelling voor kleuters en peuters: ZELF!  Daarnaast zijn wij een belangrijke speler op beeldende kunsteducatie binnen de Rotterdamse basisscholen.

Wij nemen doorlopend stagiaires aan van beroepsopleidingen in de kunst, het onderwijs en de museale sector. De gevarieerde samenstelling van groepen waarmee Villa Zebra werkt, biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaring op te doen in het werken met kinderen in sociale achterstandsituaties. Daarom nemen wij ook studenten SPW, CMV of Social Work aan. In overleg met je begeleidende docent wordt vooraf een programma op maat vastgesteld waarin ruimte kan worden ingebouwd voor praktijkopdrachten in het museum of eigen onderzoek.

Programma en educatie
Op de afdeling programma en educatie is plek voor HBO of WO-studenten. Studeer je bijvoorbeeld CMV of SCW, dan kan Villa Zebra een interessante stageplek voor je zijn. Je zult je bezighouden de ontwikkeling en begeleiding van activiteiten rond de tentoonstellingen in huis. We verwachten dat je minimaal 18 jaar bent en ten minste drie dagen in de week stage kunt lopen, over een periode van minimaal drie maanden (variabel). Stuur je motivatie met CV naar Georgette van Oosten (programma en educatie): georgette@villazebra.nl.

Staat jouw stage er niet tussen maar heb je wel interesse om bij Villa Zebra stage te lopen? Stuur dan een CV en motivatie naar evelien@villazebra.nl dan kijken we wat er mogelijk is. Geef in je mail ieder geval aan: hoeveel dagen je stage kunt lopen (minimaal drie dagen per week voor een periode voor minimaal drie maanden), je opleiding en jaargang, op welke afdeling/richting je stage zou willen lopen en wat je bij Villa Zebra zou willen leren.

*Villa Zebra biedt geen stagevergoeding. Wel vergoeden we eventuele reis- en onkosten.

Naast inhoudelijke en educatieve stages is er ook plaats voor een stagiaire vakdocent beeldende kunstlessen en voor een stagiaire marketing & communicatie.