Vacature: communicatiemedewerker (16 uur)

Villa Zebra zet tentoonstellingen, workshops en educatieve programma’s voor kinderen op een eigenzinnige manier in het culturele veld. Met een klein en hecht team zorgen we ervoor dat kinderen leren spelen met verbeelding – en het blikveld van de ouders wordt verruimd.

We spelen met de verbeelding van kinderen door een jaarlijks wisselende expositie, het geven van kunstworkshops en onze interactieve tentoonstelling voor kleuters en peuters: ZELF!  Daarnaast zijn wij een belangrijke speler op beeldende kunsteducatie binnen de Rotterdamse basisscholen en poppen we up door kunstenaars in de wijk te brengen met kunstprogramma’s voor kinderen waarvoor kunst vaak niet zo vanzelfsprekend is.

Villa Zebra is op zoek naar een nieuwe medewerker:

Communicatie (16 uur)

In deze functie ben je bij Villa Zebra de spin in het web. Je bent verantwoordelijk voor de marketing, PR en alle communicatie op social media, de website, campagnes, drukwerk, pers en uitingen op blogs, uitjes-websites en magazines. Ook begeleid je een derdejaars stagiaire marketing & communicatie.

Communicatie bij Villa Zebra heeft een bijzonder uitdaging: de doelgroep is niet ouder dan twaalf, maar de ouders en begeleiders die de kinderen meenemen naar Villa Zebra zijn vaak rond de dertig. Dat betekent dat in de externe communicatie tekst en beeld geschreven worden naar kinderen, maar zich vooral uiten naar volwassenen.

Gemene deler in je werk is de vraag waar onze doelgroep zich bevindt en hoe ze te bereiken zijn. En specifieker: hoe bereiken we de doelgroep voor wie kunst juist niet zo vanzelfsprekend is? Het snijvlak tussen heldere taal en het volwaardig uitdragen van de visie van Villa Zebra is jouw speelveld.

Wat vragen we van jou:

  • Ervaring als marketingadviseur of marketing/communicatiemedewerker
  • Een hands-on instelling en stressbestendigheid;
  • Je bent resultaatgericht, ondernemend en ambitieus;
  • Je hebt ervaring met online marketing;
  • Je kunt goed analyseren en nadenken over de korte én lange termijn;
  • Je kunt snel schakelen tussen verschillende taken en verantwoordelijkheden;
  • Een perfecte beheersing van de Nederlandse taal.

Wij zoeken iemand met minimaal hbo-denkniveau, aantoonbare werkervaring en affiniteit in het culturele veld. Wij betalen een bij de functie en sector passend salaris.

Bij Villa Zebra vinden we het belangrijk om met een grote diversiteit aan mensen te werken. Divers in geloof, cultuur, geslacht, geaardheid en opvattingen. Wij volgen hierin de Code Diversiteit & Inclusie.

Wil je solliciteren?

Ben jij onze communicatiemedewerker die vanaf 1 november 2020 (eerder in overleg) aan de slag kan? Stuur ons dan een brief met je CV voor 14 oktober 2020 naar secretariaat@villazebra.nl