Villa Zebra X De reizende Speelvrijstaat

Special

25 okt, 26 okt, 27 okt, 28 okt

Villa Zebra X De reizende Speelvrijstaat

Leuk nieuws: in de Rotterdamse herfstvakantie is De reizende Speelvrijstaat te gast bij Villa Zebra!

De reizende Speelvrijstaat is een experiment waarbinnen onderzocht wordt wat kinderen nodig hebben om vrij te kunnen spelen en wat ouders nodig hebben om hun kinderen die vrijheid te geven.

Deze herfstvakantie is de Reizende Speelvrijstaat te gast bij Villa Zebra. Zodra je de speel-eed hebt afgelegd mogen kinderen vrij spelen, terwijl ouders met ons meedenken hoe we het vrije spelen weer terug kunnen geven aan zij die daar het allerbeste in zijn: kinderen!

Over De reizende Speelvrijstaat:
Mensen spelen al sinds de oertijd. Door te spelen ontwikkelen we onszelf. Motorisch: we leren vallen, opstaan, klimmen, klauteren en rennen. We leren omgaan met verandering, teleurstelling en we leren om samen te spelen en voor elkaar te zorgen. Bovendien bouwen we door buiten in de bosjes te spelen weerstand op! En toch spelen kinderen steeds minder.

In 2030 groeit een generatie op die steeds minder speelt. En wanneer ze spelen zullen ze dat steeds vaker binnen doen en onder toezicht van hun ouders.

(dit experiment wordt uitgevoerd door Reframing Studio en Garage 2020 in opdracht van de Bondgenoten: Enver, MEE, KoersVO, PPO, Stichting Boor, CJG Rijnmond, Albeda, gemeente Rotterdam, KindeRdam-Hefgroep, LMC Voortgezet Onderwijs)


Informatie:

Data: dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 oktober
Tijd: op eerder genoemde data tussen 11.00 – 15.00 uur
Leeftijd: Voor kinderen tussen de 2 – 6 jaar
Toegang: deelname alleen mogelijk i.c.m. een geldig Villa Zebra ticket
Reserveren:
Een Villa Zebra ticket boek je via de volgende link
Locatie: 1e verdieping van Villa Zebra

Wat kun je verwachten?
Voor kinderen wordt een groot deel van de 1e verdieping van Villa Zebra ingericht als een echte speel vrijstaat. Ouders mogen daar niet komen en er wordt de kinderen veel materialen aangeboden waarmee ze vrij mogen spelen. Echt hun eigen wereldje! Ouders worden tegelijkertijd aan het werk gezet! 😉 Ze doorlopen een paar stappen voor een onderzoek! De reizende Speelstaat wil o.a. graag van ouders leren wat belemmerende factoren zijn om je kind vrij te laten spelen en wat zij nodig hebben om hun kinderen los te laten.