ZIE JEZELF!

ZIE JEZELF! is een doorlopend programma voor kinderen tussen 7 t/m 12 jaar oud. Door creatief bezig te zijn ontdekken kinderen zichzelf, wat bij hen past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Doe mee aan ZIE JEZELF! en onderzoek jouw plek in de wereld! Om de zoveel tijd wisselt de invulling van ZIE JEZELF! naar een actueel thema. Benieuwd welke workshops en activiteiten er nu te doen zijn? Lees snel verder!

DROMENWERELD
Alle workshops en activiteiten voor kinderen tussen de 7 tot en met 12 jaar staan in het teken van het thema ‘DROMENWERELD’. In Villa Zebra onderzoeken drie kunstenaars dit thema. Wat zit er eigenlijk allemaal in je hoofd? Wat heb je vandaag allemaal meegemaakt? En hoe krijg je al die gedachtekronkels uit je hoofd? In je dromen kan alles en kun je overal naartoe! In ons droomlaboratorium ga je op allerlei verschillende manieren verbeelden wat er in je hoofd zit.

KUNSTENAARS
Als experts in verbeelding werken wij binnen dit thema opnieuw samen met drie Rotterdamse kunstenaars: Margré Steensma, Pauline Wiersema en Werner van der Zwan. Samen hebben zij voor Villa Zebra een betoverende droomwereld gecreëerd waarin je kunt deelnemen aan diverse creatieve workshops.

WAT IS ER TE DOEN?
Ga op een wandeltocht naar de maan. Wat heb je allemaal nodig voor onderweg? Samen brainstormen we over de mogelijkheden en geven vorm aan onze ideeën. Plak, knip en teken jouw maanreis. Ontdek of je van een bijzonder bed ook bijzonder zult dromen terwijl je meebouwt aan een houten droomwereld. En wat gebeurt er allemaal in jouw dromen? Komt alles tot leven? We creëren samen met gevonden voorwerpen een droomwezen. Dit wezen zakt, als het gewicht van een klok, naar beneden, gaat staan, zitten en zelfs liggen. Of stel jouw ideale droomcollage samen en projecteer deze levensgroot op de muur met behulp van een lichtprojector. Zie je dromen werkelijkheid worden!

EXTRA LEUK
Wist je dat je ook regelmatig kunt samenwerken met de kunstenaars? Houd onze socials in de gaten!


DIT WIL JE WETEN:

Data: t/m 8 juli 2024
Tijden:
woensdag van 12.30 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie:
Villa Zebra, Stieltjesstraat 21, 1e verdieping
Leeftijd:
ZIE JEZELF! is geschikt voor kinderen tussen 7-12 jaar
Tickets:
reserveer je Villa Zebra ticket via de volgende link

De workshops worden begeleid door ervaren Villa Zebra villasofen.

Het reserveren van een ticket is verplicht, er is geen verkoop aan de kassa.

Workshop
bij deze tentoonstelling

SNELLER DAN SNEL t/m 29 maart 2024

Tussen 11 maart – 29 maart is het programma ZIE JEZELF! tijdelijk gesloten wegens de ombouw naar het nieuwe thema ‘DROMENWERELD’. Kinderen tussen de 7 – 12 jaar kunnen tijdens de ombouwperiode deelnemen aan de workshop SNELLER DAN SNEL; creëer een unieke windfiets of ontdek klein Rotterdam in je zelfgemaakte zonneauto.

SNELLER DAN SNEL
Stel je voor dat je Rotterdam verkent, voortgestuwd door de kracht van duurzame energie. Zweef je door de wolken, scheur je door het water of duik je ondergronds? In de workshop SNELLER DAN SNEL bouwen we voertuigen op wind- en zonne-energie. Kinderen creëren hun eigen unieke windfiets of zelfbedachte zonneauto, terwijl ze leren hoe deze eco-vriendelijke voertuigen bijdragen aan een schone stad. SNELLER DAN SNEL stimuleert creativiteit, bevordert samenwerking en laat kinderen op een speelse manier kennismaken met hun omgeving.

Verken Rotterdam!
Wanneer de voertuigen klaar zijn, begint de reis! In onze speelruimte kunnen kinderen zelf Rotterdam verkennen en transformeren. Met geïllustreerde blokken kunnen ze bruggen, wegen en wolkenkrabbers bouwen langs de Maas. Dit is niet alleen een knutselervaring, maar ook een manier voor kinderen om spelenderwijs te leren over hun directe omgeving.

Connectie met de Omgeving
Villa Zebra biedt het mooiste uitzicht op Rotterdam, en we willen dat de kinderen hiervan genieten. Speciaal hiervoor hebben we een kijkkaart gemaakt voor het raam, met een diorama van de stad en boeiende vragen. Hoe heet die brug? Wat drijft er in het water? En wat gebeurt er onder water? Het avontuur stopt niet bij het maken van voertuigen; het gaat verder met het ontdekken van de echte wereld om ons heen.

DIT WIL JE WETEN:

Data: vanaf 12 maart 2024 t/m 29 maart 2024
Tijden: doorlopend tijdens openingstijden
Locatie: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 (begane grond)
Leeftijd: deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 7 t/m 12 jaar
Tickets: reserveer je Villa Zebra ticket via de volgende link.

Met de klas naar
ZIE JEZELF!?

In het programma ZIE JEZELF! ontdekken kinderen zichzelf, wat bij hen past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Speciaal voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs hebben we een educatief groepsprogramma ontwikkeld dat aansluit op dit programma. Wil je meer weten? Ontdek ons aanbod dat speciaal ontworpen is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Bekijk het aanbod