ZIE JEZELF!

ZIE JEZELF! is een doorlopend programma voor kinderen tussen 7-12 jaar oud. Door creatief bezig te zijn ontdekken kinderen zichzelf, wat bij ze past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Doe mee aan ZIE JEZELF! en onderzoek jouw plek in de wereld! Om de zoveel tijd wisselt de invulling van ZIE JEZELF! naar een actueel thema. Benieuwd welke workshops en activiteiten er nu te doen zijn? Lees snel verder!

THUIS
Alle workshops en activiteiten voor kinderen tussen de 7 t/m 12 jaar staan t/m 10 maart in het teken van het thema ‘thuis’. In Villa Zebra onderzoeken 4 kunstenaars het thema. Bij wie voel jij je thuis? Wie wonen er bij jou thuis? Voelt iedereen zich thuis in zijn huis? Iedereen heeft een plek nodig waar je je thuis voelt, maar wat daarvoor nodig is, is voor iedereen net iets anders. In de nieuwe workshops werken we samen aan kunstwerken waar iedereen zijn eigen thuisgevoel in mag stoppen.

KUNSTENAARS
Alle workshops binnen het programma ZIE JEZELF! zijn ontwikkeld door (veelal Rotterdamse) kunstenaars. Binnen het thema ‘thuis’ werkt Villa Zebra samen met: Efrat Zehavi, Margré Steensma, Anne Kolbe en Katrein Breukers.

WAT IS ER TE DOEN?
Op woensdagmiddag van 12.00 – 17.00 en op zaterdag- en zondag van 10.00 – 17.00 kun je creatief aan de slag bij ZIE JEZELF!. Samen met een villasoof onderzoek je de de installaties binnen het programma. Hou je van bouwen? Ontwerp dan je eigen huis(je). Fantaseer over de inrichting, materialen, kleuren en ga aan de slag met je eigen tiny house!. Hoe zou jij eruit zien als lamp, tafel of plumeau? Transformeer in een ding met behulp van levensgrote vormen en decorstukken. Benieuwd of je in het interieur past? Dat zie je terug op de foto! Wanneer mag je bij jou thuis naar binnen kijken? Als je in je pyjama op de bank zit, het huis een gigantische troep is of je gezellig aan tafel zit? Dat bepaal jij, samen met de gordijnen. Kies je favoriete stofjes en werk samen aan een gigantisch gordijn.

EXTRA LEUK
Regelmatig zijn de kunstenaars aan het werk bij Villa Zebra! Wil jij met een van de ZIE JEZELF! kunstenaars samenwerken? Houd dan onze socials in de gaten! Op 10 zondag maart sluit het thema THUIS. Deze dag kun je samenwerken met de kunstenaars Anne Kolbe en Margré Steensma.


DIT WIL JE WETEN:

Data: vanaf 16 september 2023 t/m 10 maart 2024.
Tijden: woensdag van 12.30 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21, 1e verdieping.
Leeftijd: ZIE JEZELF! is geschikt voor kinderen tussen 7-12 jaar.
Tickets: reserveer je Villa Zebra ticket via de volgende link.

De workshops worden begeleid door ervaren Villa Zebra villasofen.

Het reserveren van een ticket is verplicht, er is geen verkoop aan de kassa.

Met de klas naar
ZIE JEZELF!?

In het programma ZIE JEZELF! ontdekken kinderen zichzelf, wat bij ze past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Speciaal voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs hebben we een educatief groepsprogramma ontwikkeld dat aansluit op dit programma. Wil je meer weten? Ontdek ons aanbod dat speciaal ontworpen is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Bekijk het aanbod