ZIE ‘M GAAN (2-6)

Workshop

20 december - 27 april 2024

Hoe zou jij Rotterdam willen ontdekken? Door de wolken, in water of misschien wel ondergronds? In de workshop ‘ZIE ‘M GAAN’ kunnen kinderen hun eigen avontuurlijke voertuig bouwen en op expeditie gaan in klein Rotterdam. ‘ZIE ‘M GAAN’ is speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen tussen 2 en 6 jaar oud. De workshop moedigt creativiteit aan, bevordert samenwerking en laat kinderen op een leuke manier kennismaken met hun omgeving. Kom en doe mee aan dit avontuur vol ontdekkingen!

Een Avontuur op Maat
We gaan op avontuur in Rotterdam! Maar eerst hebben we vervoer nodig. Rijden, vliegen of varen, wat kies jij? De creativiteit van het kind staat centraal. Welke vormen passen bij elkaar? Hoe stuur je je eigen gemaakte voertuig? We moedigen kinderen aan om te experimenteren met restmaterialen zoals kurk, bakjes, prikkers en meer om hun eigen unieke voertuig te creëren.

Verken Rotterdam!
Wanneer de voertuigen klaar zijn, begint de reis! In onze speelruimte kunnen kinderen zelf Rotterdam verkennen en transformeren. Met geïllustreerde blokken kunnen ze bruggen, wegen en wolkenkrabbers bouwen langs de Maas. Dit is niet alleen een knutselervaring, maar ook een manier voor kinderen om spelenderwijs te leren over hun directe omgeving.

Connectie met de Omgeving
Villa Zebra biedt het mooiste uitzicht op Rotterdam, en we willen dat de kinderen hiervan genieten. Speciaal hiervoor hebben we een kijkkaart gemaakt voor het raam, met een diorama van de stad en boeiende vragen. Hoe heet die brug? Wat drijft er in het water? En wat gebeurt er onder water? Het avontuur stopt niet bij het maken van voertuigen; het gaat verder met het ontdekken van de echte wereld om ons heen.

DIT WIL JE WETEN:

Data: vanaf 20 december 2023 t/m 27 april 2024
Tijden: doorlopend tijdens openingstijden
Locatie: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21
Leeftijd: deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 2 t/m 6 jaar
Tickets: reserveer je Villa Zebra ticket via de volgende link.

De workshops worden begeleid door Villa Zebra publieksbegeleiders.
Het reserveren van een ticket is verplicht, er is geen verkoop aan de kassa.