ZELF!

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Ontdek ZELF! in zeven speel- en kunstinstallaties, speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Kruip door het groene huisje naar de wereld van de monsters in de installatie STOP! MONSTERS!. Hoofdpijn of een gebroken arm? Bezoek het Villa Zebra Ziekenhuis in BIJ DE DOKTER. Werk een dagje mee in DE GROENTEKRAAM en ontdek wonderlijke groenten en insecten of maak een betoverend ritje in Assepoesters koets in de SPROOKJES POP UP. Neem even pauze op HET EILAND, waar je door de jungle kunt dwalen en kunt luieren op het strand. Laat je creativiteit de vrije loop in TANGRAMKAT, waar je eindeloos veel tangramfiguren kunt creëren, van klein aan de muur tot groots op de vloer. Artiesten in de dop? Zoek backstage de beste outfit voor je act en klim op het podium van CIRCUS GIBRA.

Workshop
bij deze tentoonstelling

ZIE ‘M GAAN (2-6) t/m 27 april 2024

Hoe zou jij Rotterdam willen ontdekken? Door de wolken, in water of misschien wel ondergronds? In de workshop ‘ZIE ‘M GAAN’ kunnen kinderen hun eigen avontuurlijke voertuig bouwen en op expeditie gaan in klein Rotterdam. ‘ZIE ‘M GAAN’ is speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen tussen 2 en 6 jaar oud. De workshop moedigt creativiteit aan, bevordert samenwerking en laat kinderen op een leuke manier kennismaken met hun omgeving. Kom en doe mee aan dit avontuur vol ontdekkingen!

Een Avontuur op Maat
We gaan op avontuur in Rotterdam! Maar eerst hebben we vervoer nodig. Rijden, vliegen of varen, wat kies jij? De creativiteit van het kind staat centraal. Welke vormen passen bij elkaar? Hoe stuur je je eigen gemaakte voertuig? We moedigen kinderen aan om te experimenteren met restmaterialen zoals kurk, bakjes, prikkers en meer om hun eigen unieke voertuig te creëren.

Verken Rotterdam!
Wanneer de voertuigen klaar zijn, begint de reis! In onze speelruimte kunnen kinderen zelf Rotterdam verkennen en transformeren. Met geïllustreerde blokken kunnen ze bruggen, wegen en wolkenkrabbers bouwen langs de Maas. Dit is niet alleen een knutselervaring, maar ook een manier voor kinderen om spelenderwijs te leren over hun directe omgeving.

Connectie met de Omgeving
Villa Zebra biedt het mooiste uitzicht op Rotterdam, en we willen dat de kinderen hiervan genieten. Speciaal hiervoor hebben we een kijkkaart gemaakt voor het raam, met een diorama van de stad en boeiende vragen. Hoe heet die brug? Wat drijft er in het water? En wat gebeurt er onder water? Het avontuur stopt niet bij het maken van voertuigen; het gaat verder met het ontdekken van de echte wereld om ons heen.

DIT WIL JE WETEN:

Data: vanaf 20 december 2023 t/m 27 april 2024
Tijden: doorlopend tijdens openingstijden
Locatie: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21
Leeftijd: deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 2 t/m 6 jaar
Tickets: reserveer je Villa Zebra ticket via de volgende link.

De workshops worden begeleid door Villa Zebra publieksbegeleiders.
Het reserveren van een ticket is verplicht, er is geen verkoop aan de kassa.

Feestje!

Ben jij binnenkort jarig? Vier je feestje bij Villa Zebra! Bekijk hier de mogelijkheden

Meer info

Met de klas naar
ZELF!?

In het programma ZELF! maken peuters en kleuters op een speelse manier kennis met hedendaagse kunst. Speciaal voor kinderopvang en groepen 1 en 2 van het basisonderwijs hebben we een educatief groepsprogramma ontwikkeld dat aansluit op dit programma. Wil je meer weten? Ontdek ons aanbod en verken de zeven interactieve kunstinstallaties, ontworpen voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

Voor groepsbezoeken met acht kinderen of meer geldt een gereduceerd tarief van €5 per kind. Begeleiders betalen geen entree.

Bekijk het aanbod

De kunstenaars van ZELF!
In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck (Sprookjes Pop-Up), Jeannette Ephraïm & Agnes Roothaan-ARF (De Groentekraam), Maranke Rinck & Martijn van der Linden (Tangramkat), Peter de Boer (Het Eiland), Studio MAKY/Kwannie Tang & Man-Yee Mok (Circus Gibra).

De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.