ZELF!

In de tentoonstelling ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Ontdek ZELF! in zeven speel- en kunstinstallaties, speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Kruip door het groene huisje naar de wereld van de monsters in de installatie STOP! MONSTERS!. Hoofdpijn of een gebroken arm? Bezoek het Villa Zebra Ziekenhuis in BIJ DE DOKTER. Werk een dagje mee in DE GROENTEKRAAM en ontdek wonderlijke groenten en insecten of maak een betoverend ritje in Assepoesters koets in de SPROOKJES POP UP. Neem even pauze op HET EILAND, waar je door de jungle kunt dwalen en kunt luieren op het strand. Laat je creativiteit de vrije loop in TANGRAMKAT, waar je eindeloos veel tangramfiguren kunt creëren, van klein aan de muur tot groots op de vloer. Ben je een artiest in de dop? Zoek backstage de beste outfit voor je act en klim op het podium van CIRCUS GIBRA.

Workshop
bij deze tentoonstelling

MAASMONSTERS (2-6) t/m 12 juli 2024

In de workshop MAASMONSTERS duiken we in de onderwaterwereld van rivier de Maas. Wat zien we onderwater? Ontdekken we vissen, kwallen, of misschien wel monsters die in de diepte wonen? Welke avonturen beleven zij daar? Tijdens deze workshop maken kinderen hun eigen Maasmonster met gerecycled papier. De workshop MAASMONSTERS is speciaal ontwikkeld voor nieuwsgierige kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Kom en knutsel met ons mee!

In deze workshop maken kinderen met gerecycled papier Maasmonsters en vissen die zwemmen tussen het zeewier in de Maas. We gaan teken met oliepastel en creëren met ponsen schubben en ogen uit oude tijdschriften en posters. Maak zelf een mooi, eng, spannend of lief Maasmonster met prachtige kleuren en heel veel schubben. Geef je monster een plekje tussen de andere Maaswezens of zwem samen lekker naar huis.

DIT WIL JE WETEN:
Data: t/m 12 juli 2024
Tijden: doorlopend tijdens openingstijden
Locatie: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21
Leeftijd: deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 2 t/m 6 jaar
Tickets: reserveer je Villa Zebra ticket via de volgende link.

De workshops worden begeleid door Villa Zebra publieksbegeleiders.
Het reserveren van een ticket is verplicht, er is geen verkoop aan de kassa.

Feestje!

Ben jij binnenkort jarig? Vier je feestje bij Villa Zebra! Bekijk hier de mogelijkheden

Meer info

Met de klas naar
ZELF!?

In het programma ZELF! maken peuters en kleuters op een speelse manier kennis met hedendaagse kunst. Speciaal voor kinderopvang en groepen 1 en 2 van het basisonderwijs hebben we een educatief groepsprogramma ontwikkeld dat aansluit op dit programma. Wil je meer weten? Ontdek ons aanbod en verken de zeven interactieve kunstinstallaties, die zijn ontworpen voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

Voor groepsbezoeken met acht kinderen of meer geldt een gereduceerd tarief van €5 per kind. Begeleiders betalen geen entree.

Bekijk het aanbod

De kunstenaars van ZELF!
In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck (Sprookjes Pop-Up), Jeannette Ephraïm & Agnes Roothaan-ARF (De Groentekraam), Maranke Rinck & Martijn van der Linden (Tangramkat), Peter de Boer (Het Eiland), Studio MAKY/Kwannie Tang & Man-Yee Mok (Circus Gibra).

De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.