ZELF!

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Je ontdekt ZELF! in vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Werk een dagje mee in DE GROENTEKRAAM en ontdek wonderlijke groenten en insecten. Maak een ritje in Assepoesters koets en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Stap in de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle en rust daarna lekker uit op het strand. In de TANGRAMKAT maak je eindeloos veel tangramfiguren, van klein aan de muur tot heel groot op de vloer. En ben jij een artiest in de dop? Zoek dan backstage de beste outfit voor je act en klim op het podium van CIRCUS GIBRA.

Heb je iets te vieren? Vier je feestje bij Villa Zebra! > Bekijk hier de mogelijkheden

Workshop
bij deze tentoonstelling

PALMDROMEN! t/m 8 juli 2022

Buiten is het nog veel te koud om in je zwembroek te lopen, maar in deze nieuwe workshop dromen we al lekker over een eigen palm-droom-eiland to go!

Op een onbewoond eiland zijn alle dagen fijn.
Op een onbewoond eiland daar zou ik willen zijn!

Stel je voor… Je spoelt aan op een onbewoond eiland! Je eigen eiland! Hoe ziet dat eiland eruit? Zijn er bergen? Is er een rivier? Zijn er dieren? Kun je in bomen klimmen? Ga je zandkastelen bouwen? Kun je er schatten vinden? Jij bepaalt. Maak het eiland van je dromen!

De walk-in workshop PALMDROMEN is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Stop! Monsters! vanaf 1 januari 2022

Nieuw bij tentoonstelling ZELF! (2-6 jr)

De installatie Stop! Monsters! is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van kunstenaar/illustrator Mark Janssen en laat 3 levensgrote monsters zien die groeien als je ze oude spullen en gerecyclede materialen geeft.

Is jouw kamer gevuld met belangrijke rommel, kleine schatten aan troep, eenzame sokken en vergeten broodtrommels? Ben jij ook een kleine of grote verzamelaar?

Stop! Monsters! worden blij van je rommel. 

Kruip door het groene huisje naar de wereld van de monsters en ga op pad. Onderweg verzamel je oude spullen en materialen om aan de monsters te voeren. Het textiel monster wil groeien tot hij zacht en knuffelig is, het plastic monster houdt van mooie kleuren en het grote groene monster wil misschien wel oorbellen en een mooie troepketting.

Hoe meer spullen je het monster geeft hoe blijer hij wordt.

Bij de dokter vanaf 29 juli 2021

Welkom bij de dokter, heb je een afspraak of een spoedgeval? Ben je patiënt of de dokter zelf?

Bij de dokter is een uitbreiding van de tentoonstelling ZELF! (2-6jr). De nieuwe installatie kunst om mee te spelen bestaat uit een ziekenhuis en werk van kunstenaars Gees Voorhees en Renee Reijnders van Dutch Dolls en Nana Koekoek.

Bij de dokter hebben de patiënten van Dutch Dolls spoedeisende hulp nodig!

Losse armen, benen, hoofden en donororganen liggen klaar voor transplantatie, maar twee dezelfde benen of even lange armen zijn niet te vinden. Maak dan maar eens een ‘normaal’ mens weer heel. Het perfecte lichaam bestaat niet en dat is wel zo leuk. Dokters, verplegers en doktersassistenten worden opgeroepen voor het spreekuur.

Voor hoofdpijn, gebroken armen, pijnloze vaccinaties en gewonde ouders bezoek je het ziekenhuis. Kom bij de dokter, maak nu een afspraak en reserveer tickets.

Met de klas naar
ZELF!?

In de tentoonstelling ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. Je kunt met de klas Villa Zebra bezoeken en met de kinderen aan de slag met vijf interactieve kunstinstallaties.

Voor een groepsbezoek vanaf acht kinderen hanteren we een gereduceerd tarief van €5 per kind . Begeleiders mogen gratis mee.

Bekijk het aanbod

De kunstenaars van ZELF!
In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck (Sprookjes Pop-Up), Jeannette Ephraïm & Agnes Roothaan-ARF (De Groentekraam), Maranke Rinck & Martijn van der Linden (Tangramkat), Peter de Boer (Het Eiland), Studio MAKY/Kwannie Tang & Man-Yee Mok (Circus Gibra).

De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.