ZELF!

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Je ontdekt ZELF! in vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Werk een dagje mee in DE GROENTEKRAAM en ontdek wonderlijke groenten en insecten. Maak een ritje in Assepoesters koets en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Stap in de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle en rust daarna lekker uit op het strand. In de TANGRAMKAT maak je eindeloos veel tangramfiguren, van klein aan de muur tot heel groot op de vloer. En ben jij een artiest in de dop? Zoek dan backstage de beste outfit voor je act en klim op het podium van CIRCUS GIBRA.

Heb je iets te vieren? Vier je feestje bij Villa Zebra! > Bekijk hier de mogelijkheden

Workshop
bij deze tentoonstelling

Zie Jezelf (2-6 jaar) t/m 7 mei 2023

Wie ben jij? Hoe zie jij jezelf? Ben jij lief of speel je graag de baas? Voel jij je blij of juist boos? Dapper of heel stoer? Ga je graag op avontuur of kijk je liever de kat uit de boom? In de workshop Zie Jezelf (2 -6 jaar) ga je op zoek naar wie je bent, kunt en wil zijn.

Op een speelse manier ontdekken kinderen in deze workshop zichzelf, wat bij ze past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Gebruik levensgrote geometrische vormen, maak een waanzinnig kunstwerk van jezelf en klim op het podium van Circus Gibra om aan iedereen te laten zien wie jij bent.


Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 2 – 6 jaar en vormt onderdeel van de tentoonstelling ZELF!. Bij aanschaf van een ticket voor ZELF! kunnen kinderen gratis deelnemen aan deze workshop. De workshop wordt tijdens openingstijden doorlopend aangeboden. Er hoeft geen tijdslot gereserveerd te worden. Tickets voor ZELF! koop je via de volgende link.

Voor kinderen tussen de 7 – 12 jaar is er ook een Zie Jezelf workshop. Lees meer over deze activiteit via de volgende link.

Met de klas naar
ZELF!?

In de tentoonstelling ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. Je kunt met de klas Villa Zebra bezoeken en met de kinderen aan de slag met vijf interactieve kunstinstallaties.

Voor een groepsbezoek vanaf acht kinderen hanteren we een gereduceerd tarief van €5 per kind . Begeleiders mogen gratis mee.

Bekijk het aanbod

De kunstenaars van ZELF!
In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck (Sprookjes Pop-Up), Jeannette Ephraïm & Agnes Roothaan-ARF (De Groentekraam), Maranke Rinck & Martijn van der Linden (Tangramkat), Peter de Boer (Het Eiland), Studio MAKY/Kwannie Tang & Man-Yee Mok (Circus Gibra).

De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.