ZELF!

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Je ontdekt ZELF! in vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Werk een dagje mee in DE GROENTEKRAAM en ontdek wonderlijke groenten en insecten. Maak een ritje in Assepoesters koets en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Stap in de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle en rust daarna lekker uit op het strand. In de TANGRAMKAT maak je eindeloos veel tangramfiguren, van klein aan de muur tot heel groot op de vloer. En ben jij een artiest in de dop? Zoek dan backstage de beste outfit voor je act en klim op het podium van CIRCUS GIBRA.

Heb je iets te vieren? Vier je feestje bij Villa Zebra! > Bekijk hier de mogelijkheden

Workshop
bij deze tentoonstelling

EEN DRAAGBAAR HUIS t/m 7 januari 2024

Kunstenaar Rowanne Settels tekende een hele straat in een heel lang boek. Alles is te zien: de ramen, fietsen, afval, stickers, winkels… Behalve de bewoners, want die wonen er helaas niet meer. Hoe ziet jouw huis er eigenlijk uit? En wie wonen daar in? Waardoor voel jij je er thuis? Samen maken we een draagbaar huis dat overal mee naar toe kan.

Rowanne heeft de hele Almondestraat in Rotterdam Noord getekend waar niemand meer woont. Er is echter nog wel ontzettend veel te zien in de straat. Bekijk samen de prent en spot de vogel, de open voordeur, het pension en de rugzak op het bankje. Hierna gaan we creatief aan de slag en maken we een huis van kleine tasjes. Als jij gaat verhuizen, wie of wat mogen er dan met jou mee? Plak, teken, knip, scheur en kleur je familie, vrienden, favoriete speelgoed of lievelingsknuffel en neem ze mee in je draagbare huis.

Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 2 – 6 jaar en wordt doorlopend aangeboden tijdens openingstijden.

 

Met de klas naar
ZELF!?

In de tentoonstelling ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. Je kunt met de klas Villa Zebra bezoeken en met de kinderen aan de slag met vijf interactieve kunstinstallaties.

Voor een groepsbezoek vanaf acht kinderen hanteren we een gereduceerd tarief van €5 per kind . Begeleiders mogen gratis mee.

Bekijk het aanbod

De kunstenaars van ZELF!
In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck (Sprookjes Pop-Up), Jeannette Ephraïm & Agnes Roothaan-ARF (De Groentekraam), Maranke Rinck & Martijn van der Linden (Tangramkat), Peter de Boer (Het Eiland), Studio MAKY/Kwannie Tang & Man-Yee Mok (Circus Gibra).

De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.