ZELF!

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Je ontdekt ZELF! in vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Werk een dagje mee in DE GROENTEKRAAM en ontdek wonderlijke groenten en insecten. Maak een ritje in Assepoesters koets en ontsnap uit de oven van het snoephuis in de SPROOKJES POP UP. Stap in de wereld van HET EILAND, vind je weg door de jungle en rust daarna lekker uit op het strand. In de TANGRAMKAT maak je eindeloos veel tangramfiguren, van klein aan de muur tot heel groot op de vloer. En ben jij een artiest in de dop? Zoek dan backstage de beste outfit voor je act en klim op het podium van CIRCUS GIBRA.

Heb je iets te vieren? Vier je feestje bij Villa Zebra! > Bekijk hier de mogelijkheden

Workshop
bij deze tentoonstelling

Om De Moestuin leiden t/m 16 februari 2020

Groenten hebben veel vijanden. Schattige konijnen, slakken, snelle vogels, wormen …. van alle kanten worden ze een klein beetje of met grote happen opgegeten. Wat kunnen we verzinnen om de dieren om de moestuin te leiden, zodat ze met een omweg, vieze geur, boos bord of enge wegschrikker snel het hazenpad zullen kiezen? Na je bezoek aan de tentoonstelling ZELF! kun je aanschuiven bij deze workshop.

De jarige Groentekraam vanaf 22 februari 2020

Hiep hiep hoeraaaa! De Groentekraam van ZELF! bestaat 1 jaar en dat vinden wij wel een feestje waard. We zetten de partypinda’s en prima paprika’s eens goed in het zonnetje en maken feestelijke Groentemutsen en Groenteslingers. Na je ontdekkingstocht door ZELF! kun je aanschuiven bij deze workshop.

Dwars door Rotterdam vanaf 24 april 2020

Iedereen die bij Villa Zebra komt, vergaapt zich aan het schitterende uitzicht. Vanuit onze Villa aan het water heb je eersterangs zicht op de meest waanzinnige Rotterdamse iconen met troetelnaampjes als De Zwaan, De Hef, Rode Willem en De Reus.
Met het CKOE-boekje Dwars door Rotterdam in de hand gaan we met de jongste Villa Zebra-bezoekers aan lange tafels voor het raam zitten. Geïnspireerd door Rotterdam bouwen we onze eigen 3D-skyline.

Met de klas naar ZELF!?

In de tentoonstelling ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. Je kunt met de klas Villa Zebra bezoeken en met de kinderen aan de slag met vijf interactieve kunstinstallaties.

Voor een groepsbezoek vanaf acht kinderen hanteren we een gereduceerd tarief van €4 per kind (normaal 8 euro). Begeleiders mogen gratis mee.

Bekijk het aanbod

De kunstenaars van ZELF!
In ZELF! zijn kunstwerken en installaties te zien van: Caroline Ellerbeck (Sprookjes Pop-Up), Jeannette Ephraïm & Agnes Roothaan-ARF (De Groentekraam), Maranke Rinck & Martijn van der Linden (Tangramkat), Peter de Boer (Het Eiland), Studio MAKY/Kwannie Tang & Man-Yee Mok (Circus Gibra).

De tentoonstelling is ontworpen door PRONK.